Afaker schiet jong Sparta langs HHC Hardenberg

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag een zege geboekt op HHC Hardenberg. De Kasteelheren waren met 2-1 te sterk. Marouane Afaker nam beiden doelpunten voor zijn rekening.

Er is nauwelijks verschil op de ranglijst tussen deze ploegen. Zowel Jong Sparta als HHC Hardenberg hebben 14 punten, al houdt Jong Sparta HHC op doelsaldo nog onder zich. Het was HHC dat de eerste mogelijkheid kreeg. Rob van der Leij kwam een teenlengte te kort om de 0-1 binnen te glijden. Die viel in de 9e minuut alsnog. Op aangeven van Steff Kaptein schoot Rutger Etten van dichtbij raak.

Jong Sparta speelde tot dan toe weinig klaar, maar kwam uit het niets op gelijke hoogte. Pepijn Doesburg legde de bal met zijn hoofd klaar voor Marouane Afaker, die voor de gelijkmaker tekende. Vlak daarna moest Jong Sparta-doelman Rijk Janse in actie komen. Hij keerde het schot van Etten. Ook Van der Leij probeerde HHC opnieuw op voorsprong te zetten, maar schoot voorlangs.

In het laatste kwartier van de eerste helft had Jong Sparta het overwicht. Mohammed Tahiri was hierbij tot tweemaal toe dichtbij de 2-1. Eerst werd een afstandsschot van hem van richting veranderd, waarna deze op de lat eindigde. Even later schoot Tahiri rakelings voorlangs. Tussendoor probeerde Patrick Brouwer het nog, maar ging zijn inzet over. HHC werd in de persoon van Matthijs Hardijk nog gevaarlijk.

Na een matige eerste helft, kreeg HHC in de tweede helft de eerste kans. Serginho Fatima kopte uit een corner over. Hierna volgde een fase waarin heel weinig gebeurde. Kansen waren schaars en Jong Sparta en HHC hielden elkaar in evenwicht.

Na een dik uur spelen kreeg Jong Sparta een mogelijkheid. Afaker gaf de bal laag voor, waarna de bal via Doesburg en een verdediger van HHC overging. Hierna nam Jong Sparta de overhand, wat leidde tot de 2-1. Eerst kopte Tahiri naast na een mooie aanval en schoot invaller Marcus Scholten rakelings over. Een kwartier voor tijd viel de goal alsnog. Scholten bereikte Afaker, die goed afdrukte! Direct daarna maakte HHC bijna de gelijkmaker, ware het niet dat Janse met een fantastische redding de bal op de lat tikte.

In de slotfase nam HHC het initiatief op jacht naar de gelijkmaker. Echte kansen bleven daarin lang uit, totdat de blessuretijd aanbrak. Rick Hemmink nam Janse onder vuur, maar de goalie hield Jong Sparta andermaal op de been. Afaker had hierna de kans de wedstrijd te beslissen, maar schoot naast. Voor het resultaat maakte dat niet uit, want Jong Sparta hield de 2-1 voorsprong intact en pakte de drie punten.

Opstelling Jong Sparta:
Janse, Van Wageningen, Drakpe, Van Mullem, Vianello, Bynoe (65. Den Haan), Brouwer, Madi (81. El Kharbachi), Doesburg (70. Scholten), Tahiri (81. Schop), Afaker

Door: Sparta Rotterdam
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl