Schiedam – Hermes DVS blijft verbazen in de 4e klasse G. Het zeker niet malse FC Maense was niet van plan zich zo gemakkelijk te laten ringeloren. In de 2e helft leek een 1-0 voorsprong achterhaald te worden. Na vele rumoerige minuten, en een ingelaste pauze, eindigde Hermes met een 3-0 zege.
Zonder aanvoerder Marvin Vogels moest de thuisclub flink aan de bak tegen het fysieke Maense. Arse Calame hielp zijn ploeg, niet voor het eerst, aan de 1-0. De opwinding was er te weinig en de 2-0 kwam volgens trainer Gokhan Cayir uit de lucht vallen. Uit een corner werkte Vincent Lansbergen de 2-0 binnen. Drie minuten later, de 68e minuut, vond de scheidsrechter alle opmerkingen aan zijn aandres genoeg. Hij stapte van het veld en stuurde beide teams naar de kleedkamer. Na een kwartier rust pakte hij zijn fluitje en liet de wedstrijd uitspelen. In de 90e minuut zorgde Marijn Maagdenberg voor het slotakkoord (3-0). ,,Een geflatteerde overwinning, maar wel heel lekker” was het duidelijke commentaar van Gokhan Cayir.

Door: Ton de Leede