Alleskunner John Bekker mikt met VDL Maassluis op top 5

MAASSLUIS – Afgelopen seizoen kende VDL voor het eerst in jaren een moeizaam jaar. Trainer Francis Janse, overgekomen van Kocatepe, volgde trainer Arwin Verburgh op en wil met VDL doorbouwen. Daarbij kan de oefenmeester uiteraard weer rekenen sterkhouder John Bekker. De 30-jarige alleskunner, die zelfs de plaats onder de lat niet schuwt,  heeft hoop op een goed seizoen. ,,Wanneer alles meezit, dan is de top vijf haalbaar,” kijkt hij vooruit.

Voor diverse clubmensen, waaronder Feyenoord-watcher en Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan, is John Bekker misschien wel de beste speler van het huidige VDL. Echter zo spreekt hij niet graag over zichzelf. ,,Dat laat ik aan anderen over. Ik doe mijn ding zeg maar,” geeft de voetballer aan.
De controlerende middenvelder groeide op in de jeugd bij VDL, maar maakte als junior een korte uitstap bij Feyenoord en speelde later nog als A-junior testwedstrijden voor Sparta. ,,Bij Feyenoord deed migraine mij de das om en bij Sparta was de laatste testwedstrijd goed van mij. Daarmee hield dat avontuur ook op”.

Bekijk hier de nieuwste Waterwegsport.nl krant !

Familieclub

Een terugkeer bij VDL was daarna een logische stap voor Bekker. ,,Dit is gelukkig nog een échte familieclub waar ik mij altijd thuis heb gevoeld en nog steeds thuis ben,” geeft de middenvelder aan. ,,Iedereen kent elkaar vrij goed en we houden allemaal van een no nonsens instelling. Een grapje op zijn tijd hoort erbij ondanks dat we binnen de lijnen ook serieus zijn.”
De Maassluizenaar omschrijft de selectie als een hechte vriendengroep. ,,We knokken binnen het veld voor en soms met elkaar, maar daarbuiten doen we een goed biertje met elkaar. De chemie binnen de groep is prima en dat geeft ook het weinige verloop van spelers aan.”
Of de middenvelder zichzelf ziet als een leider? “Wij pakken in ons team allemaal die leidende rol wel eens op.  Met elkaar stropen we wel altijd de mouwen op en knokken voor iedere meter. Maar de ene keer neemt Kees Ketting de groep op sleeptouw, dan ik en dan bijvoorbeeld weer een jonge speler zoals Rodney Remmerswaal. We doen het écht met zijn allen.”

Verwachtingen

Bekker heeft veel verwachtingen van het nieuwe seizoen. Vooral de samenwerking met Francis Janse als nieuwe trainer ziet hij als welkome veranderingen. ,,Zeker niks ten nadele van Arwin (Verburgh red.), want dat is een fantastische kerel. Clubman en een mens-mens,” licht hij toe. ,,Francis is ook een uitstekende trainer. Zijn visie, directheid en striktheid zorgt voor nieuw elan. Het heeft gezorgd voor een frisse start en ik denk dat het ons goed gaat doen.” Over de ambitie is de middenvelder duidelijk. ,,Vorig seizoen speelden we voorla tegen Westlandse en Haagse clubs en hebben we ons ternauwernood kunnen behouden voor de tweede klasse. Nu zitten we in een Rotterdamse afdeling met onder andere BVCB, Rhoon en Piershil. Die clubs kennen we niet goed, maar uitgaande van onze eigen kwaliteiten dat de top 5 mogelijk moet zijn. Een stiekeme periodetitel zou helemaal geweldig zijn.”


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie