Amateurclubs: geen wedstrijden zonder publiek

Premier Rutte gaf woensdagavond tijdens zijn persconferentie aan, dat voetbalwedstrijden vanaf 1 september weer mogelijk zijn in het betaalde en amateurvoetbal, maar zonder publiek. Clubs in de top van het amateurvoetbal hebben inmiddels al laten weten, daar niets voor te voelen.

,,Dat is een absolute no-go, in ieder geval voor het eerste elftal”, zei vv Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen vrijdag bij Omroep West. Hij had inmiddels al een belronde gemaakt langs zijn collega’s van de clubs in de Tweede Divisie en die huldigden volgens hem hetzelfde standpunt.

Toezicht
Ook Ben van Olffen, voorzitter van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV), gelooft niet zo snel in duels zonder publiek. ,,Voor verenigingen is het moeilijk om daar toezicht op te houden en te handhaven. Want er lopen ook heel wat mensen op een sportpark rond die daar gebruik van maken. Ik zie dus praktische problemen ontstaan”, liet hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Inkomsten
,,Zeker bij clubs uit de Bollenstreek komt er veel publiek op wedstrijden af. Die clubs lopen veel inkomsten mis als er geen toeschouwers welkom zijn. Maar derby’s in de derde of vierde klasse trekken normaal gesproken ook een paar honderd mensen. Dat betekent ook goede inkomsten voor die clubs. In praktische zin wordt het heel moeilijk voor clubs om te handhaven dat er geen publiek is. Want wat zijn toeschouwers? Ook jeugdspelers die na hun eigen wedstrijd blijven kijken bij het eerste? En hoe ga je mensen weren bij de poort?”, aldus Van Olffen tegen het dagblad.

De KNVB zegt over dit onderwerp (ook bijvoorbeeld ouders langs de lijn bij jeugdwedstrijden) samen met NOC*NSF in gesprek te zijn met de overheid.

Door: Haaglandenvoetbal
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl