Drievoudig Grand Slam winnaar Andy Murray neemt in februari deel aan het 50e ABN AMRO Open. De winnaar van het toernooi in 2009, komt voor de achtste keer in actie in Rotterdam Ahoy. De jubileum editie van het toernooi wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: “Er zijn weinig spelers die kunnen wijzen op een erelijst als die van Andy Murray. Niet alleen zijn drie Grand Slam titels, maar zeker ook zijn twee gouden Olympische medailles maken hem uniek. We zijn er trots op om ook dit icoon weer te mogen begroeten tijdens het ABN AMRO Open. Zeker als je bedenkt hoe hij zich terug heeft gevochten na zijn heupoperaties, is het een voorrecht om hem nog steeds in actie te zien.”

Grand Slams en Olympisch Goud

Andy Murray boekte in zijn carrière tot dusver maar liefst 46 toernooizeges. De Wimbledon titel in 2013, als eerste mannelijke Brit na Fred Perry in 1936, gaf hem een iconische status. Deze bevestigde hij door als enige tennisser ooit twee maal op rij Olympisch Goud in het enkelspel te winnen, London 2012 en Rio 2016. 2016 was zijn topjaar, waarin hij voor de tweede keer Wimbledon won en ook de nummer 1 positie van de ATP Ranking bereikte.

Winnaar in Rotterdam

Na Felix Auger-Aliassime, Andrey Rublev en Stan Wawrinka is de 35-jarige Murray de vierde oud-winnaar die dit jaar in actie komt. Hij staat al sinds 2009 op de winnaarsring in Ahoy, toen hij Rafael Nadal in de finale versloeg. Tijdens zijn laatste twee deelnames verloor hij beide keren in de tweede ronde van de latere toernooiwinnaar, Rublev in 2021 en Auger-Aliassime in 2022.

Wheelchair toernooi

Naast Andy Murray werd ook de komst van Ruben Spaargaren vandaag aangekondigd. De nummer 1 van Nederland en nummer 8 van de wereld in wheelchair tennis, is voor de vierde keer in het ABN AMRO Open te bewonderen.

ABN AMRO Open

Het 50e ABN AMRO Open wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023. Naast toptennis biedt het toernooi ook veel ‘On Top of Tennis’. Bezoekers worden uitgenodigd om negen dagen toptennis te combineren met allerlei zakelijke mogelijkheden, culinaire ervaringen en sportieve- en maatschappelijke initiatieven. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.abnamro-open.nl.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl