Gaël Monfils komt in actie tijdens het 50 e ABN AMRO Open. De Fransman, die de laatste twee edities waaraan hij deelnam (2019 en 2020) wist te winnen, gaat op jacht naar een uniek record in Rotterdam Ahoy. Hij kan de eerste speler in de historie worden die het toernooi bij drie opeenvolgende deelnames weet te winnen. De jubileum editie van het toernooi wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: “Gaël Monfils staat bekend om zijn extreem spectaculaire tennis. Het is gebleken dat zijn spel in Rotterdam heel erg tot zijn recht komt. De afgelopen twee jaar had hij last van blessures, waardoor hij weinig speelde. Maar we zijn blij dat hij bij ons de competitie gaat hervatten. Hij zou zomaar eens voor een nieuwe verrassing kunnen zorgen.”

Twee titels in Rotterdam

Gaël Monfils is één van de acht spelers die het ABN AMRO Open meer dan eenmaal wist te winnen. Arthur Ashe, Jimmy Connors, Stefan Edberg, Richard Krajicek, Nicolas Escudé, en Robin Söderling wonnen het toernooi eveneens twee keer. Roger Federer is recordhouder met drie titels. Als Monfils in 2023 het toernooi wint, evenaart hij deze prestatie. Bovendien is hij dan de eerste speler die vijftien wedstrijden op rij wint in Rotterdam Ahoy.

Tiende deelname

Het is de tiende keer dat Gaël Monfils bij het ABN AMRO Open te zien is. In 2007 debuteerde hij, met verlies in de eerste ronde tegen Dennis van Scheppingen. Dit overkwam hem opnieuw in 2013 en 2014, beide keren tegen Juan Martin del Potro. Twee maal was de kwartfinale zijn eindstation, in 2010 en 2015, eenmaal de halve finale. Bij zijn laatste drie deelnames bereikte hij steeds de finale. In 2016 moest Monfils nog buigen voor Martin Klizan, maar in 2019 en 2020 bleek hij de sterkste, tegen Stan Wawrinka en Felix Auger-Aliassime.

Wildcard

Gaël Monfils krijgt een wildcard om deel te nemen aan het ABN AMRO Open. Eerder werd al bekend dat Tim van Rijthoven en Andy Murray een wildcard ontvangen. Andere reeds aangekondigde spelers zijn: Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev, Felix Auger-Aliassime, Daniil Medvedev, Holger Rune, Botic van de Zandschulp en Stan Wawrinka.

ABN AMRO Open

Het 50e ABN AMRO Open wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023. Naast toptennis biedt het toernooi ook veel ‘On Top of Tennis’. Bezoekers worden uitgenodigd om negen dagen toptennis te combineren met allerlei zakelijke mogelijkheden, culinaire ervaringen en sportieve- en maatschappelijke initiatieven. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.abnamro-open.nl.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl