ARBO Rotterdam / FAST legt twee spelverdeelsters vast

Hoewel het even stil bleef rond speelsterscarrousel van ARBO Rotterdam / FAST draait de molen gestaag door. Kort voor het pinksterweekend stapten twee spelverdeelsters in het eredivisieavontuur dat aan de vooravond van het zeven de jaar staat. In de sporthallen van Sint Anthonis en Gennep zijn komend seizoen de spelverdeelsters Stephanie van Dijck (23) en Bregje van den Heuvel (29) te bewonderen.

De beide nieuwkomers zijn de eerste spelers die na langdurige onderhandelingen met een reeks spelers hebben toegezegd. De technische staf verwacht komende weken nog meer aanwinsten voor te stellen. “We zijn met meerdere speelsters voor de libero-, midden en diagonaalpositie in onderhandeling”, aldus trainer en sportief manager Jacek Ziemba.

De technische staf presenteerde deze week als eerste aanwinsten de beide spelverdeelsters Stephanie van Dijck en Bregje van den Heuvel die overkomen van respectievelijk VC Velden (eerste divisie) en Saturnus Hendriks Coppelmans uit Uden (promotieklasse).
Stephanie van Dijck is geboren in Broekhuizenvorst en woont tegenwoordig in Nijmegen waar zij Biomedische wetenschappen aan de Radboud Universiteit studeert. Van 2018 tot 2020 speelde zij voor VC Velden. Na een seizoen Vocasa (Nijmegen, 2020-2021) keerde zij in 2021 terug bij VC Velden. Eerder speelde zij drie seizoenen voor Peelpush. Bij de Meijelse ploeg speelde zij een seizoen in de Eredivisie. “Ik heb een goede indruk van het team en organisatie bij ARBO Rotterdam/FAST gekregen en heb ontzettend veel zin in een eredivisieavontuur.”
Bregje van den Heuvel uit Oss is bij de Brabants-Limburgse formatie geen onbekende. Tussen 2018 en 2020 kwam de spelverdeelster die voor Rivas Zorggroep adviseur medische innovatie is, al voor FAST uit. Haar maatschappelijke carrière kreeg de voorkeur. “Ik ging spelen bij Saturnus dames 1 spelen als aanvalster, maar toen ik de laatste thuiswedstrijd van ARBO Rotterdam/FAST live zag begon het te kriebelen. Ik merkte dat ik het spelen op dit niveau gemist heb. Na de wedstrijd grapte ik tegen mijn zus Veerle dat ik wel weer spelverdeelster wilde worden. Veerle lichtte meteen Jacek Ziemba in, en de bal ging sneller dan verwacht rollen.”
De zussen Van den Heuvel spelen straks weer samen bij ARBO Rotterdam / FAST. Voor beiden is dat het zevende seizoen op het hoogste plan. Captain Veerle speelt vanaf het debuut in het mooie roze en zwart. Bregje kwam uit voor VC Weert, Peelpush en Alterno voordat zij naar de club uit Sint Anthonis en Gennep kwam. “Aan FAST bewaar ik de fijnste herinneringen. Ik ben blij er weer terug te zijn.”

Foto: Peter Gommans

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl