ARBO Rotterdam /FAST start sterk maar verliest

WERKENDAM | Eredivisionist ARBO Rotterdam / FAST heeft zaterdagavond in Werkendam een goede start geen vervolg kunnen geven. De volleybalsters uit Gennep en Sint Anthonis gaven na een sterke eerste set steeds meer terrein prijs en verloren uiteindelijk met 3-1 (25-27, 25-18, 25-15, 25-20) van Voltena.

Door Jos Gröniger, Tekstbureau Ootersom

De ombouw van het eredivisieteam uit Limburg en Noord-Brabant vergde en vergt tijd. Trainers Jacek Ziemba en Josha Kailola dienden door het vertrek van een handvol vast krachten met nieuwe speelsters een team te smeden. Dat ombouwproces verliep goed, en ARBO Rotterdam / FAST leek klaar voor de competitiestart op 1 oktober. Het uitstel wegens het WK Volleybal in Nederland gaf de vrouwenteams uit de Eredivisie drie weken respijt. Juist in die extra weken werd ARBO Rotterdam / FAST teruggeworpen door blessureleed. De ervaren Veerle van den Heuvel (enkelband) en Noa Klerckx  (hersenschudding) liepen kwetsuren op waardoor er van de extra voorbereiding weinig kwam. Voor de ploeg van Ziemba en Kailola waren er geen extra oefenwedstrijden mogelijk.

Dat was zaterdagavond merkbaar in Werkendam. Voltena dat met, een ten opzichte van vorig seizoen, een ongewijzigde basisformatie aantrad, werd aanvankelijk goed tegenstand geboden. De ploeg, waarin spelverdeelster Stephanie van Dijk de voorkeur kreeg boven Bregje van den Heuvel, speelde sterk in de eerste set. Een kleine hapering leidde tot een uitgestelde setwinst: 25-27.
Ook in de tweede set was FAST aanvankelijk succesvol. Bij een 5-9 voorsprong kenterde de strijd en draaide Voltena de rollen om. De tweede en derde set waren daarom een makkelijke prooi voor de thuisploeg (25-18 en 25-15).  In de vierde set toonde ARBO Rotterdam / FAST een herstel, maar het was niet toereikend om een vijfde set af te dwingen. Met 25-20 werd de 3-1 nederlaag een feit.

Trainers Ziemba en Kailola zagen lichtpunten en vertelden dat de nederlaag ingecalculeerd was. “Door de blessures hebben we in de extra weken geen progressie kunnen maken. Je zag dat vanavond ook”, vond Jacek Ziemba, die in de eerste set een sterk FAST zag en de strijdlust in alle sets prees.

Thuiswedstrijd
ARBO Rotterdam / FAST speelt donderdag (27 oktober) de eerste thuiswedstrijd in de jonge competitie. Tegenstander in sporthal Pica Mare in Gennep is VC Zwolle. Bij de ploeg uit Overijssel spelen twee oude bekenden van ARBO Rotterdam / FAST. De Gennepse Lara Hendricks speelt al een seizoen voor Zwolle. De Gemertse Yara van de Ven maakte afgelopen zomer de overstap van FAST naar Zwolle.  ARBO Rotterdam / FAST – VC Zwolle Topvolleybal begint donderdag om 19.30 uur.

Foto: Peter Gommans


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl