ARBO Rotterdam/FAST toont veerkracht, maar verliest wel

Normaal gesproken duurt een wedstrijd in de eredivisie een uur of twee. De wedstrijd tussen Arbo Rotterdam FAST en VC Zwolle leek afgelopen donderdag echter veel korter in beslag te gaan nemen. Na twintig minuten was de eerste set namelijk al achter de rug en stond er 11-25 op het scorebord; in het nadeel van FAST wel te verstaan. Dat was even schrikken. Met name de servicedruk van de Zwolse meiden bleek te groot voor de door blessures geteisterde thuisploeg.

 

Thriller

In de tweede set rechtten de meiden van FAST echter hun rug en vochten zij zich imponerend terug de wedstrijd in; setstand 25-16. De derde set was een echte thriller. Tot op het laatst was onduidelijk welke ploeg de setwinst op zou mogen eisen. Voor elk punt werd hartstochtelijk gestreden. Dit leidde er toe dat er vanaf de stand 5 -5 tot aan de stand van 18-18 steeds stuivertje werd gewisseld. Pas toen de ‘big points’ in zicht kwamen, wist VC Zwolle door sterk te serveren een gaatje te slaan en de derde set naar zich toe te trekken: 21-25.

 

Veerkracht

Ook de vierde set werd een prooi voor de ploeg van Zwolle waarin ook twee voormalige speelsters van FAST verdienstelijk hun opwachting maakten: Lara Hendricks en Yara van de Ven. VC Zwolle ging in het vierde bedrijf opnieuw fel van start en startte weer met een uitstekende servicereeks. Voordat het publiek met de ogen geknipperd had stond er al weer een 0-4 achterstand voor FAST op het scorebord. De Limburgs-Brabantse meiden toonden echter opnieuw veerkracht en bleven terug knokken. Uiteindelijk mocht dat echter niet baten. Ook de vierde set werd een prooi voor VC Zwolle; maar opnieuw bleek dat FAST over een ploeg beschikt die ook bij tegenslag niet verzaakt en die het ook de topploegen in de eredivisie moeilijk kan maken. Mooi was het dat ook enkele nieuwe talenten hun opwachting konden maken bij FAST: Nora van Beers en Nieke Weijers maakten hun eerste speelminuten in de eredivisie.

 

Topvorm

Coach Jacek Ziemba maakt zich enige zorgen over het feit dat de ploeg niet echt de gelegenheid om de (door ziekte en blessures) opgelopen trainingsachterstand snel in te lopen en nieuwe speelsters goed in te passen. Het groeien naar de topvorm zal daarom stap voor stap gaan gebeuren. De volgende stap hoopt Ziemba te zetten tijdens de thuiswedstrijd tegen Eurosped die op zondag 30 oktober om 15.30 wordt gespeeld. Plaats van handeling: de Activia-hal in Sint Anthonis. Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom.

Foto: Peter Gomans


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl