Arbo Rotterdam FAST tegen landskampioen Sliedrecht Sport

Aanstaande zondag treedt Arbo Rotterdam FAST aan tegen landskampioen Sliedrecht Sport. Het vorige jaar wist FAST diverse keren te winnen van deze topploeg. De vorm die de Limburgs/Brabantse dames nodig hebben om Sliedrecht opnieuw te ‘pakken’ is echter ver te zoeken. Afgelopen zaterdag verloor FAST namelijk met 3-1 redelijk kansloos tegen een nieuwkomer in de eredivisie, Sudosa uit Assen. Uit de door FAST gewonnen derde set bleek echter opnieuw dat de dames van FAST vechters zijn en dat iedere ploeg met hen rekening moet houden; ook al doet de laatste plaats op de ranglijst misschien anders vermoeden.

 

Sudosa beleefde afgelopen zaterdag een droomstart. Alles klopte in de eerste twee sets, de service, de passing, de spelverdeling en tot slot ook de aanval. FAST daarentegen kwam op alle fronten tekort, hetgeen resulteerde in setstanden van 25-10 en 25-12. Dat de dames van FAST niet voor een afstraffing naar Assen waren gekomen, bleek uit de derde set. Onder leiding van Veerle van den Heuvel knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd. Normaal is een set afgelopen als er 25 punten zijn gespeeld, op voorwaarde dat er sprake is van twee punten verschil met de tegenstander. In set drie wilde echter geen van beide teams zich gewonnen geven. Om elk punt werd gevochten. FAST wilde de set winnen en Sudosa wilde de wedstrijd met een 3-0 afsluiten. Dat kwam er echter niet van. Toen de stof van de bloedstollende strijd was opgetrokken, stond er namelijk 31-33 op het scorebord; in het voordeel van FAST.

 

Ook in de vierde set was FAST van plan haar huid duur verkopen. De foutenlast nam echter weer toe. Er werden erg veel servicefouten gemaakt, waardoor het moeilijk was de tegenstander net als in de derde set bij te benen. Sudosa wist echter wel weer een stukje van de vorm van de eerste twee sets terug vinden en hamerde er soms weer lustig op los; daarbij te weinig gehinderd door de blokkering van FAST. De vierde en laatste set leverde daarom een logische 25-20 eindstand op. Hiermee verloor het team uit Gennep en Sint Anthonis haar vierde wedstrijd op rij.

 

Zondag 13 november komt Sliedrecht Sport op bezoek in Gennep (Pica Mare, 15.30 uur). De meiden van Jacek Ziemba en Josha Kailola zullen dan uit een ander vaatje moeten tappen om kans te maken op wedstrijdpunten. De trainers prijzen zich gelukkig met het feit dat ze eindelijk een normale week hebben en met hun door blessures gehavende team gewoon vier keer kunnen trainen zonder dat er inhaalwedstrijden op het programma staan. Dat moet er toe leiden dat de speelsters elkaar de komende wedstrijden beter gaan vinden en de eerste wedstrijdpunten wel binnengesleept gaan worden. Belangstellenden zijn zondag van harte welkom in zaal Pica Mare.

Foto: Peter Gommans

 

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl