ARBO Rotterdam FAST onderuit tegen Friso Sneek

Doorgaans houdt ARBO Rotterdam FAST weinig punten over aan de ontmoetingen met collega-eredivisionist Sneek. En ook dit keer ging de winst mee in de bus terug naar het noorden van het land. Daarom moeten de dames uit Gennep en Sint Anthonis de eerste wedstrijdpunten gaan binnenslepen in de slotmaand van dit jaar.

Op zondag 4 december komt VV Utrecht op bezoek; dat zal wel een moeilijke bevalling worden. Want dit team staat in de top van ranglijst. Mocht ook Utrecht de punten in de eigen zak houden, dan moet ARBO Rotterdam FAST serieus aan de bak tegen Peelpush uit Meijel (op zondag 11 december) en tegen Voltena uit Werkendam (op zondag18 december). Deze twee teams staan in het ‘rechterrijtje’ en dus nog een beetje in de buurt van ARBO Rotterdam FAST.

Wedstrijd

De eerste set van de wedstrijd tegen Sneek deed vermoeden dat het publiek zo weer thuis zou zijn. De Friezinnen overklasten de Limburg/Brabantse meiden en namen in het begin van de set een comfortabele voorsprong met goed en agressief spel waarop de thuisploeg het antwoord schuldig moest blijven: 15-25.

De tweede set liep voor het overgrote deel gelijk op. De dames van ARBO Rotterdam FAST kwamen gemotiveerd uit de startblokken en bleken niet van plan het heft meteen definitief uit handen te geven. De set eindigde met 23-25, maar dat had (zeker volgens de bank van de thuisploeg) ook andersom kunnen zijn. De coaches van ARBO Rotterdam FAST vonden sommige beslissingen van de scheidsrechter discutabel.

Ook in de derde set ging de strijd een tijd lang gelijk op, toch trok Sneek uiteindelijk met 17-25 aan het langste eind; sterk serveren en goed blokkeren vormden de basis van de winst in het derde bedrijf.

ARBO Rotterdam FAST wist het vorige seizoen vaak te imponeren door kansloze partijen via vijfsetters nog om te buigen. Dat lukte tegen Sneek niet. Feit was dat het team afgelopen zondag in twee sets stevig van zich af beet en liet zien over voldoende potentie te beschikken om de tweede helft van de competitie heel anders te laten verlopen.

Programma

De eerstvolgende wedstrijd van ARBO Rotterdam FAST vindt plaats in Sint Anthonis. Dan is VV Utrecht de tegenstander. Utrecht staat op dit moment tweede in de eredivisie met een wedstrijd minder gespeeld dan lijstaanvoerder Sliedrecht Sport. De wedstrijd begint om 15.30 uur en vindt plaats in de Activia-hal in Sint Anthonis. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Foto: Peter Gommans

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl