DEN HAAG – Sparta Rotterdam is er in het ‘uitduel’ tegen AZ niet in geslaagd om te stunten. Heel kort leek het erop dat de Rotterdammers wellicht met punten naar huis konden gaan, maar AZ stelde nog voor rust hard orde op zaken: 5-1.

In Den Haag, waar de wedstrijd werd gespeeld wegens het instorten van het AZ stadion, zag een volgepakt uitvak dat Sparta heel goed begon. Al binnen twintig seconden had Dervisoglu de 1-0 op zijn schoen, maar wat hij naliet deed Harroui wel. Goed doorjagen van Smeets zorgde ervoor dat de middenvelder van een meter of 40 af kon werken op leeg doel omdat Bizot ver uit kwam. Lang kon Sparta niet van de voorsprong genieten, want al na 4 minuten was het 1-1. Idrissi kon na slap verdedigen binnenwerken.

De verdediging van Sparta was in de eerste helft sowieso niet erg scherp. Bij veel doelpunten van de Alkmaarders zag de Spartaanse defensie er niet goed uit. Zo kon Boadu vrij inkoppen na een vrije voorzet van Calvin Stengs. Beide Alkmaarse doelpuntenmakers kregen ook alle mogelijkheden om een tweede doelpunt te maken, waardoor de ruststand 4-1 was. Ondanks inbrengen van Ache en Veldwijk was de tweede helft vrijwel niet de moeite van het spelen waard. AZ liet de bal aan Sparta, dat er weinig mee deed. Na een domme, maar zeer lichte overtreding van Rigo werd de bal op de stip gelegd, waardoor Koopmeinders ook nog mocht aanleggen voor het slotakkoord.

Zo is Sparta na een zeer goede start terug op aarde, na wedstrijden tegen sterke ploegen als Ajax en AZ. Zaterdagavond verdienden alleen de meegereisde supporters een ruime voldoende. Zij waren wel negentig minuten het AZ publiek de baas in Den Haag.