Azerion Eredivisie: Nederlagen voor Feyenoord en Excelsior (vr)


ROTTERDAM – In de tweede speelronde van de Azerion Eredivisie voor vrouwen zijn zowel Feyenoord als Excelsior zonder punten gebleven.

Zondagmiddag nam Feyenoord het op tegen Fortuna Sittard op sportpark 1908. Het eerste half uur was er niets te beleven totdat de aanvoerder van de thuisploeg, De Graaf, de score opende met een bekeken schot: 1-0. Daarna namen de bezoekers het heft in handen en kwam het nog rust op voorsprong: Teulings en Hulst zorgden voor de Limburgse treffers. Tussendoor was Feyenoord-speelster Van de Westeringh nog uitgevallen met een ogenschijnlijke ernstige blessure. Volgens het medium Vrouwenvoetbalnieuws.nl blijken de eerste berichten toch ‘licht positief’.

Na de theepauze zette Feyenoord meer druk en was het van afstand enkele keren gevaarlijk. Scoren deed de ploeg van coach Torny niet. Zeven minuten voor tijd besliste het sterk geachte Fortuna Sittard het duel. Belgisch international Wullaert schoot raak na een voorzet vanaf links. Door de nederlaag is Feyenoord nog altijd puntloos.

Vrijdag

Vrijdagavond speelde Excelsior al tegen landskampioen Ajax. Oranje-international Leuchter zorgde met twee snelle treffers voor een veilige Amsterdamse 0-2 voorsprong. Toch deed de Kralingse ploeg van coach Mank via Breewel iets terug. In het tweede bedrijf waren er mogelijkheden, maar duurde het tot de slotfase dat Leuchter de bevrijdende 1-3 maakte. Opvallend detail was wel: Excelsior-doelvrouwe Pothof zag een vrije trap van Leuchter op de lat eindigen, en voor haar gevoel overgaan, waarop zij een andere bal van het dak tikte. Tot ieders verbazing was de bal op de lat inmiddels toch in het doel beland. Excelsior heeft na twee duels pas één punt.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl