Bart Jan van Collenburg “Het was een goed feestje”

 

Schiedam – Gisteren wisten de heren van Schiedam het kampioenschap op eigen terrein binnen te halen. Na een bloedstollende wedstrijd wisten de Schiedammers de Kromhouters met 4-3 te verslaan. Coach Bart Jan van Collenburg was vandaag nog aan het nagenieten van het feest na afloop van die wedstrijd.

“Het was een goed feestje inderdaad. Wat een ambiance en sfeer was er gisteren. Ook de manier waarop we de titel hebben binnengehaald zorgde daarvoor”. Dit omdat HC Schiedam aan het begin van de competitie stroef draaide en op een gegeven moment zelfs op een tiende plaats stond. “In die situatie zijn we als club rustig gebleven en ik wil daarom ook de leden van Tophockey van HC Schiedam bedanken, zij zijn in die periode zeer steady gebleven en bleven vertrouwen uitspreken naar zowel de ploeg als de begeleiding”. 

Schiedam dat sinds oktober dus niet meer verloor en maar één maal gelijkspeelde haalde afgelopen week een ticket binnen voor de 1e klasse. Van Collenburg: “Na die overwinning tegen Goirle hoorde wij dat DSHC verrassend thuis verloor van Dordrecht. Als je er dan zo dichtbij bent, wil hem winnen ook. Deze week hadden we daarom nog keihard getraind om nog eenmaal vol aan de bal te gaan. Maar het was wel een extreem lang seizoen, daarom complimenten aan de ploeg”.

Over zes weken zullen de Schiedammers de voorbereiding voor het nieuwe seizoen al starten. “We willen absoluut dat de eigen jeugd doorstroomt. Zij krijgen vertrouwen om die stap naar heren 1 te kunnen maken. Wel zullen er enkele ervaren spelers stoppen (Jasper Oomen, Robbin Kwa, Erik Versteegh en Oscar van Vuuren, zij speelden tussen de 10 en 14 jaar voor heren 1, red.). We hopen dit dus op te vangen met eigen jeugd en met wat versterkingen van buitenaf”, aldus Van Collenburg die dus kan terugkijken om een meer dan geslaagd seizoen.

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com