Het Heren 1 team van Green Eagles mocht voor de tweede week op rij een topper spelen. Want speelde het vorige week tegen toenmalig koploper MSV Noordwijk en won het deze wedstrijd, mochten ze nu door die winst tegen de nieuwe koploper Jump IJsselstein. En dit werd ook weer een spannende wedstrijd, net als vorig week.

Dit moest het dan wel doen zonder de helft van de luchtmacht want dubbele meters Laurens Don en Harry van Malsen waren afwezig in IJsselstein. Desondanks werd er scherp begonnen door de ploeg van coach Otto. Inside werd er goed gescoord door de Eagles en bij Jump werd er meer van buitenaf gescoord. Einde eerste kwart stond er een 19-18 stand op het bord en lag het allemaal nog open. Het tweede kwart namen de groenhemden een voorsprong van maximaal zeven punten en bij rust waren er daar nog drie van over.

Zaak dus om dit niveau vast te houden in het derde kwart maar dit lukte helaas niet. Inside werd er niet meer zo makkelijk gescoord en ook de vrije worpen werden helaas slecht geschoten. Dit zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd want plots nam de koploper een voorsprong en met een driepunter stond het opeens 58-48 voor de thuisploeg. Een flinke marge maar de Eagles lieten zien dat het graag wilde winnen deze wedstrijd. Punt voor punt kwam het dichterbij in de wedstrijd onder leiding van Floris Derksen en toen bij 3,5 minuut te spelen de thuisploeg door foutenlast met vier man kwamen te staan, begonnen ze er nog wat extra in te geloven. De laatste anderhalf minuut was zenuwslopend.

Een driepunter van Ingo Rutting in de slotminuut zorgde voor een 76-78 voorsprong maar een score met bonus tegen gaf Jump weer de voorsprong. Een score van Stefan Kraaijeveld zorgde voor 79-80 en vervolgens was er een goede stop. De daarop volgende fastbreak was perfect en een goede pass van Marcel Vaissier op Stefan Kraaijeveld werd onreglementair afgestopt met een U. Helaas werden de vrije worpen beide gemist. Er waren daarna nog 22 seconde te spelen en Jump speelde een lange aanval om de winnende score te maken. Een ongelukkige fout op 3,1 seconde zorgde voor twee vrije worpen die beide geraakt werden en dus stonden de Eagles achter met 81-80.

Coach Otto neemt een Time-Out en tekent een play uit. Elko van Oosten zou vanaf hoog Stefan Kraaijeveld via een screen omhoog halen om vervolgens zelf de bal te krijgen en door te passen. Echter gaan twee man van Jump mee met de man die omhoog gaat waardoor Jeroen Derksen met een mooie pass Elko van Oosten onder het bord bereikt. Die scoort met nog 0,3 seconde te spelen en dus de voorsprong. De 0,3 seconde zijn daarna te kort om nog te scoren voor de ploeg uit IJsselstein en dus de winst voor de Eagles. Twee weken op rij dus winst op de koploper, en inmiddels staat Heren 1 zelf op de tweede plek met nog maar twee punten achterstand op koploper MSV.

Vier man in de dubbele cijfers. Topscorer in deze wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 21 punten, Elko van Oosten scoorde er 20 en de broeders Jeroen en Flors Derksen scoorden er respectievelijk 15 en 14. Nu dus een winterstop om vervolgens 11 januari weer verder te gaan in de race naar de koppositie met een wedstrijd tegen Utrecht Bulls.

Lijkt het jou ook leuk om te basketballen?
Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie. Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketbalsport iets voor jou is.

Bron: Green Eagles