BAV: ‘Meerderheid van de verenigingen gaat niet controleren op coronapas’

Ruim 54 procent van de voetbalverenigingen is niet in staat de controle op de coronapas te organiseren en zal dit ook niet gaan doen. Dat meldt de Belangenvereniging Amateurvoetbal in een persbericht. De belangrijkste reden dat clubs weigeren te controleren is het gebrek aan organisatie, financiële middellen en vrijwilligers.

39% van de mensen wil de confrontatie met leden niet aangaan. Dit omdat er verwacht wordt dat vrijwilligers van de club de confrontatie aan moeten gaan met leden en toeschouwers die zich tegen de maatregelen verzetten. 86,2% van de clubs heeft geen middelen om betaalde krachten in te zetten. Diverse clubs hebben de kantine nu alleen geschikt gemaakt om af te halen. Daarmee kunnen de kantines zonder controles op en kunnen leden en toeschouwers op het terras wel eten en drinken.

BAV-voorzitter Ben van Olffen: ‘Clubs willen misschien wel, maar kunnen niet. De maatregel doet een onevenredig beroep op vrijwilligers van de verenigingen. Die mensen zijn toch al schaars. Veel van onze leden willen ook niet de confrontatie aangaan met eventuele gasten van clubs die op bezoek komen.’

Klik hier om het hele persbericht te lezen.

POLL

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl