Zoetermeer – Vandaag stond er een wedstrijd op het programma voor de 1e ronde van de beker tegen 1e klasser DSO uit Zoetermeer.

Kethel Spaland begon de wedstrijd goed en had in de 15e minuut op voorsprong moeten komen maar zagen een prachtige aanval via een voorzet van Justin van Straten op de vrij staande Janick van der Meer niet benut worden. Hierna kreeg Kethel Spaland nog twee grote kansen waaronder een via routinier Yuri Nooteboom zelf gecreëerde kans. Kethel Spaland verzuimde hierdoor de kansen te verzilveren om al op een terechte voorsprong van 3-0 te staan. In de 39e minuut maakte DSO de 1-0 uit een corner via de kluts ging deze uiteindelijk achter doelman Ruben Hortensius. Na de rust ging het spel de eerste tien minuten op en neer. Uiteindelijk was het DSO die wederom uit een corner, door nalatig verdedigen een doelpunt maakte 2-0. Na deze goal was het gedaan en maakte DSO in de 70e en de 80e minuut de 3-0 en de 4-0.

Trainer Ben Hoogwerf “We konden een helft goed weerstand bieden, waarin we twee keer één op één staan met de keeper. Met nog wat kleinere mogelijkheden vond ik niets onder doen voor een zwak spelend DSO. Desondanks valt er een bal 6 minuten voor de rust uit een corner binnen. Dat mag gewoon niet gebeuren, zo dichtbij de goal en zoveel eigen mensen in die situatie. Tweede helft een beter spelend DSO dat toen pas liet zien dat ze 1e klasser zijn. We konden hier niets tegenoverstellen en met twee blessuregevallen en wat wissels kwam het spel niet ten goede. Uiteindelijk blij dat het slechts bij vier tegengoals blijft, hoewel de 1e helft meer perspectief bood”.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl