ROTTERDAM – In de elfde speelronde van de Eredivisie heeft een matig Feyenoord een zwaar teleurstellend resultaat geboekt tegen Fortuna Sittard. In De Kuip werd het 1-1.

In de eerste helft oogde het Feyenoord van trainer Slot als een inspiratieloze ploeg. Het bleek geen schim van de ploeg dat vorig weekend nog zo overtuigend won van AZ. Fortuna profiteerde daar in de eerste helft van. Cordoba schoot de enige en eerste kans direct binnen. Feyenoord probeerde het wel, maar kwam niet door de gele muur heen. Alleen Hancko was in de eerste helft gevaarlijk met een inzet in de korte hoek. Fortuna-goalie Pandur wist daar te redden. In de tegenstoot was Fortuna tweemaal gevaarlijk met Burak, maar hij faalde bij de afronding.

Gas geven
Dat het niet zo door kon, liet Slot zien met drie (!) wissels. Met Walemark, Danilo en Lopez erbij startte Feyenoord scherp. Dilrosun profiteerde direct van een fout bij Fortunees Cox: 1-1. Daarna gaf Feyenoord alleen maar gas en waren Kokcu, Timber, Geertruida en Walemark van afstand dichtbij de voorsprong. De grootste kans was uiteindelijk voor invaller Paixao, maar zijn kopbal ging net naast de verkeerde kant van de paal. Ook iets later was Paixao tweemaal gevaarlijk, maar nu kon Pandur redding brengen. Szymanski schoot in blessuretijd nog eenmaal naast.

Door het gelijkspel moet Feyenoord – voorlopig gedeeld tweede met 24 punten – nu afwachten wat de concurrenten Ajax (zaterdag), PSV en AZ (beiden op zondag) doen om niet te ver achterop te geraken.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl