Bekervoetbal: DVO’32 kan niet stunten tegen Xerxes/DZB (za)

Rotterdam – DVO’32 heeft niet kunnen stunten tegen XerxesDZB. De 1e klasser was op sportpark Faas Wilkes te zevenkamp duidelijk beter dan de Vlaardingers. Xerxes zetten de ploeg van trainer Ben Hoogwerf gelijk vast en al na 4 minuten was het al 1-0 toen verdediger Reinier van der Veen te kort terugkopte op keeper Ruben Verboon en er een Xerxaan dit buitenkansje verzilverde. En na 7 minuten werd een voorzet vanaf links door de ongelukkige Mark Verkade achter zijn eigen doelman gekopt en was de 2-0 een feit. Binnen het kwartier scoorde de Rotterdamse spits de 3-0 en vreesde de koukleumende Vlaardingse aanhang voor een monster afstraffing.

Gelukkig kwam het zover niet want de zebra’s namen na de 3-0 wat gas terug en toen bleek ook weer dat DVO aardig kan voetballen. Niet dat het kansen regende maar men deed weer mee voetballend. En in de 2e helft voetbalde DVO weer als vanouds, men toonde weer lef en probeerde zelfs vooruit te verdedigen. Het werd wel uit een messcherpe Rotterdamse counter 4-0 voordat de hardwerkende Mitchel vd Windt de spreekwoordelijke eer redde en de 4-1 scoorde door een fout van de Xerxes keeper af te straffen. Helaas werd daarna de sfeer wat grimmig omdat een invaller aan Rotterdamse kant het nodig vond om eerst Walter Zomervrucht en daarna Herve Makuka met een flinke schop neer te sabelen wat dus totaal niet nodig was.

Het leverde de Vlaardingers na de al aanwezige blessure’s weer een gekwetste speler op want Herve Makuka moest er ondersteund vanaf en het is nog maar de vraag nadat nu dus centrale verdediger nummer 4 niet beschikbaar is ( Tim Kolsteren, Thomas de Man, Niko v Meijeren en nu Herve Makuka ) hoe de opstelling er zaterdag zal uitzien.De veroorzaker van het kwaad kwam er met geel vanaf. DVO’s beker avontuur eindigt dus hier en dat is geen  verrassing want vooraf wist men natuurlijk wel dat deze opponent een brug te ver was maar you never know.

Zaterdag aanstaande komt het Schiedamse HBSS naar de marathonweg voor wederom een Rijnmond derby dus voor nu gegroet en tot zaterdag klokslag 14.30 uur.

Dinsdag 13 Feb.2018 3e ronde Districtbeker aanvang 20.00 uur XerxesDZB – DVO’32 4-1 ( 3-0 )

Scoreverloop: 4e 1-0 XerxesDZB, 7e 2-0 XerxesDZB, 14e 3-0 XerxesDZB, 57e 4-0 Xerxes DZB, 72e 4-1 Mitchel vd Windt.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade ( 73e Jan Jaap vd Berg ), Pieter van der Veen, Herve Makuka ( 80e Leon vd Tempel ), Reinier van der Veen, Mitchel vd Windt, Ruid Durinck, Walter Zomervrucht, Robin den Breems, Nico Huijer ( 68e Soren Neirijnck ), Tim Kievit.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl