Rotterdam – Meeuwenplaat mocht deze ronde een thuis wedstrijd spelen tegen de vele talenten die het elftal van Excelsior Maassluis 2 herbergt. Excelsior M nam al snel de leiding doordat keeper Wesley de Vos even niet alert was en te langzaam naar de hoek ging waar de bal in het doel verdween 0-1.

Meeuwenplaat kwam beter in het spel en de achterhoede van de Meeuwen kreeg meer vat op de razendsnelle aanvallers.  Bij een goed uitgevoerde aanval van Meeuwenplaat kwam de bal bij ” Bonkie ” die de bal snel aannam en met een machtige uithaal de bal achter de verbouwereerde keeper de 1-1 op het scorebord bracht. Nog voor rust weer een snelle aanval van Excelsior Maassluis die uiteindelijk tot een doelpunt werd omgezet en de gasten gingen met een 1-2 voorsprong thee drinken.

Na rust eenzelfde wedstrijd als in de eerste helft maar steeds meer kon Meeuwenplaat onder de druk uitkomen en de aanvallen golfden nu ook richting de Excelsior goalie. Meeuwenplaat kwam 20 minuten voor tijd op gelijke hoogte toen de sterk ingevallen Jeandre een corner op het hoofd van Gregory Ott mikte die hard de 2-2 inkopte.

De toeschouwers leken zich op te maken voor een strafschoppenserie doch  een kleine 10 minuten voor tijd weer een snelle aanval van de Meeuwen.  Jeandre werd weggestuurd en vond de 20 minuten voor tijd ingevallen Yoeri Rombouts. Yoeri is 2 maanden geblesseerd geweest en had eerst nog tegen de paal gekopt maar nu – alleen voor de keeper – scoorde hij beheerst en kon Meeuwenplaat een 3-2 overwinning aantekenen.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl