Beladen duel TOP Oss – Sparta Rotterdam onbeslist

Op een vrijdagavond gekleurd door de afschuwelijke gebeurtenis eerder deze week trapte Sparta Rotterdam na een indrukwekkend eerbetoon af tegen het verrassend presterende TOP Oss. In een inmiddels beproefde formatie, met enkel Stijn Spierings als enigszins verassende naam, wist Sparta het spel naar zich toe te trekken wat direct resulteerde in enkele gevaarlijke kansen.

Door: Menno Vinke

Deze bleven echter onbenut waarna het spel zonder echt noemenswaardige kansen over en weer voortkabbelde. De keuze om Dervisolgu op de bank te laten plaatsnemen zorgde ervoor dat Sparta minder stootkracht had en het kwam dan ook moeizaam tot uitgespeelde kansen.

In de 39e minuut zorgde juist TOP Oss voor het enige echte gevaar door een afstandsschot van Bryan Smeets. Deze ging echter rakelings langs het doel waardoor beide ploegen met de bekende ‘ brilstand’ aan de thee konden.

Trainer Henk Fraser besloot na rust direct  te wisselen. De enigszins tegenvallende Saksela kon vandaag niet zoals gebruikelijk veel opkomen en werd afgelost door de huurling van Chelsea, Dabo. Veel veranderen aan het spelbeeld deed dit echter niet.

In de 59e minuut kon Harroui echter goed opkomen en wist de bal ook nog voor te geven aan Rayhi. Zijn schot miste kracht en werd door de TOP Oss keeper goed gepakt.

Sparta wist zich geen minuut echt lekker in de wedstrijd. Vrij snel was het dan ook wederom Smeets die de bal vrij voor het inschieten had. Zijn inzet raakte echter de buitenkant van de paal en Sparta kroop door het oog van de naald. Fraser besloot in te grijpen en wisselde de vrijwel onzichtbare Veldwijk voor de meer beweeglijke Dervisoglu.

In eerste aanzet veranderde dit voor het spelbeeld weinig. Een mooie vrije trap van Rayhi leek voorbestemd voor een doelpunt maar werd prachtig uit de hoek getikt door doelman Olij.

Dit bleek echter wel het startschot van een heus slotoffensief want enkele minuten later was het ditmaal Drenthe met een uitstekend afstandsschot. Zoals de hele wedstrijd al was TOP Oss zeker niet uit het veld geslagen en wist met een snelle dieptepass voor de doelman van Sparta te verschijnen. Oplettend keeperswerk van Kortsmit, die ver uit zijn 16 meter gebied verdedigde, hield Sparta in de race voor de drie punten.

Echt aanspraak heeft Sparta hier niet echt op kunnen maken en zo eindigde deze wedstrijd dan ook terecht zoals het begon.

Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl