Sparta Rotterdam treft TOP Oss

Net als de voorbije drie speelronden gaat Sparta het in speelronde 6 op tegen een ploeg uit Noord-Brabant. Ditmaal is TOP Oss de tegenstander, een club die zeer tevreden zal zijn over haar competitiestart. Weliswaar verloor het afgelopen vrijdag twee punten op bezoek bij FC Volendam, maar de ploeg verzamelde al tien punten en won onder meer van FC Twente. Sparta, dat de laatste vier wedstrijden in winst omzette, is inmiddels op de derde plek terug te vinden.

De Rotterdammers zullen een goed gevoel overhouden aan de afgelopen vier duels, waarin het drie punten pakte en geen enkel tegendoelpunt incasseerde. Een reeks die slechts één keer eerder voorkwam in de clubhistorie; in 2003,  toen huidig keeperstrainer Frank Kooiman nog het Spartaanse doel verdedigde. Vrijdag kan dus een clubrecord gebroken worden. Dit is echter van ondergeschikt belang, de ploeg van Henk Fraser zal vooral willen zorgen dat het voor de vijfde week op rij de drie punten pakt.

TOP Oss is historisch gezien een geliefde tegenstander van Sparta. In de acht onderlinge ontmoetingen in Oss won Sparta er zeven en speelde het één keer gelijk.

De wedstrijd zal worden voorafgegaan door een minuut stilte, vanwege het tragische ongeval van eerder vandaag in Oss. Beide ploegen spelen tevens met rouwbanden.

Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl