Berkhout en Statia per direct naar Excelsior Maassluis

Maassluis – Excelsior Maassluis heeft de selectie per direct versterkt met de komst van Kilian Berkhout en Luivienno Statia. Na het wegvallen van een drietal spelers in de winterstop was er de mogelijkheid om enkele nieuwe spelers aan te trekken. Beide spelers zullen vanaf vandaag (donderdag) selectielid zijn en hun eerste training afwerken.

Kilian Berkhout

De aanvaller komt over van competitiegenoot Katwijk en keert zodoende na een afwezigheid van 1,5 seizoen terug op Sportpark Dijkpolder waar hij eerder al twee seizoenen actief was.

Nadat Berkhout afgelopen seizoen nog met Katwijk kampioen werd van de Tweede Divisie en op veel speelminuten kon rekenen was dat dit seizoen een stuk minder.

Op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt kwamen beide clubs tot een akkoord en zal Berkhout per direct aansluiten bij het team van hoofdtrainer Dogan Corneille. De 23-jarige Rotterdammer tekent voor 1,5 seizoen.

”Ik ben blij dat ik mij zo snel heb kunnen toevoegen bij Excelsior Maassluis. Dit dankzij een nette medewerking van Katwijk. In het verleden heb ik al twee mooie seizoenen gekend bij Excelsior Maassluis met als hoogtepunt het kampioenschap.” aldus Berkhout.

Ook kijkt de aanvaller positief vooruit op de komende periode. ”Ik hoop met mijn kwaliteiten een bijdrage te kunnen leveren aan het goede seizoen waar Excelsior Maassluis momenteel mee bezig is. Met een mooie mix van jonge jongens en ervaren spelers denk ik dat dit nog een mooi half seizoen kan gaan worden.”

Excelsior Maassluis is blij dat Kilian er voor heeft gekozen om terug te keren op Sportpark Dijkpolder. Nadat er in de winterstop twee aanvallers zijn vertrokken is Kilian een welkome versterking voor de selectie.

Luivienno Statia

Naast het aantrekken van Kilian Berkout is de selectie ook versterkt met de komst van Luivienno Statia. De linker vleugelverdediger is afkomstig van FC Dordrecht waar hij de gehele jeugdopleiding heeft doorlopen.

Tevens heeft de 21-jarige Statia twee seizoenen deel van de hoofdmacht uitgemaakt waar hij in totaal 15 wedstrijden in de Jupiler League heeft gespeeld. Statia zal in ieder geval dit seizoen afmaken bij de Tricolores.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl