Betaald voetbalclubs hopen in augustus oefenduels te mogen spelen

In Duitsland wordt al gevoetbald bij de profs. Binnenkort volgen Spanje, Engeland en Italië. Maar in Nederland mag alleen nog aangepast getraind worden. Een woordvoerder van het ministerie van VWS meldde eerder deze week aan De Telegraaf, dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie niet eerder dan 1 september beginnen aan de competitie.

Een vervroegde start zit er in Nederland dus niet in. De woordvoerder van het ministerie in De Telegraaf: ,,We kijken wel naar hoe trainingen op een goede manier eerder kunnen worden gestart.” Een onderzoek naar een eerdere start lijkt er ook niet in te zitten. Normaliter start in Nederland het betaald voetbal in augustus.

Oefenduels

Premier Mark Rutte liet in april al weten, dat vergunningsplichtige evenementen in Nederland tot 1 september verboden zijn. Na een overleg met de clubs bij Sparta meldde Willem II-directeur Martin van Geel dinsdag voor de camera van FOX Sports dat er vanaf half september weer competitievoetbal gespeeld gaat worden. Het is de bedoeling dat clubs dan in de maand augustus de kans krijgen om vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar te spelen.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl