Björn Kuipers fluit EK-finale

Voor het eerst in de historie zal een Nederlandse scheidsrechter de finale van een EK of WK eindronde leiden. De UEFA heeft Björn Kuipers en zijn team aangesteld voor de apotheose van EURO 2020 tussen Italië en Engeland. Coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond. “Dit is helemaal fantastisch voor Björn en zijn team. We wensen hen heel veel succes.”

De wedstrijd wordt zondag 11 juli om 21.00 uur in Londen gespeeld. Op Wembley. Kuipers wordt bijgestaan door zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel. Carlos Del Cerro Grande uit Spanje is de vierde official. De Duitser Bastian Dankert is VAR, Pol van Boekel AVAR.

Beloning

Coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond is super trots op Team Kuipers. “Het is terecht dat ze deze kans krijgen. Na de Champions League-finale in 2014 voelt dit als de kroon op hun werk. Een beloning voor tien jaar fluiten op het allerhoogste niveau. Het is de eerste keer dat een Nederlandse scheidsrechter een finale leidt op een EK of WK eindronde. Dat maakt het extra speciaal. Voor jonge scheidsrechters is dit natuurlijk een enorme stimulans om zich te blijven ontwikkelen.

De finale is het vierde duel van Team Kuipers tijdens EURO 2020. Eerder stond de kwartfinale Tsjechië – Denemarken onder hun leiding. Evenals de groepsduels Denemarken – België (1-2) in Kopenhagen en Slowakije – Spanje (0-5) in Sevilla. Kuipers was dit EK ook al actief op Wembley, als vierde official bij Engeland – Kroatië (1-0).

Negen finales

Engeland – Italië is samen met de Champions League-finale in 2014 de grootste wedstrijd in een tot nu toe al zeer rijke internationale carriere van Björn Kuipers. Het duel op Wembley is de negende internationale finale onder zijn leiding.

Foto: Mischa Keemink

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl