Blamage voor Sparta tegen FC Groningen

GRONINGEN – Sparta Rotterdam is er niet in geslaagd om 2017 met een positieve noot te beëindigen. De club uit het hoge Noorden drukten de Rotterdammers nog iets dieper in de crisis waarin ze al verkeerden: 4-0.

Het was vooraf de vraag hoe Dolf Roks het elftal neer zou zetten na een zeer bewogen week op Spangen. De interim trainer stuurde echter een elftal zonder al te grote wijzigingen het veld in. Alleen Brogno mocht vanaf het begin meedoen, wat ten koste ging van Brogno. In de eerste helft viel er weinig te genieten in Groningen. Alleen de thuisploeg kreeg enkele grote kansen, maar Kortsmit stond vaak goed opgesteld.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld iets. Sparta begon nadrukkelijker naar voren te voetballen, maar aanvallen eindigden vaak zonder idee. FC Groningen veranderde van tactiek en speelde steeds vaker de lange bal, waar Breuer en Fischer veel moeite mee hadden. Door tweemaal knullig uitverdedigen van Michel Breuer kreeg de thuisploeg via Veldwijk en Van Weert twee niet te missen kansen, waaruit twee doelpunten rolden. In de slotfase vond Sparta het niet meer nodig om te verdedigen, waardoor er via Holst en Doan 4-0 op het scorebord kwam. Ook aanvallend stelden de Rotterdammers bijzonder weinig tegenover, waardoor de ploeg in 2018 flink aan de bak zal moeten om zich in de Eredivisie te handhaven.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie