Feyenoord met overwinning op Roda nieuwe jaar in

ROTTERDAM – De laatste wedstrijd van het voor Feyenoord prachtige kalenderjaar 2017 heeft voor drie zakelijke punten gezorgd. Overrompeling van de Limburgers in de openingsfase van het duel stond aan de basis van de 5-1 overwinning van de Rotterdammers.

Feyenoord startte zoals wel vaker erg goed aan het duel in eigen Kuip. Al binnen 45 seconden mocht Jurjus de bal uit het net vissen na een schitterende Feyenoord aanval. Larsson legde de bal met een mooi hakje panklaar voor Jörgensen, die niet faalde in de afwerking. Nog geen twee minuten later was de score al verdubbeld na wederom een prima aanval. Ditmaal was het Toornstra die een voorzet van Larsson afmaakte. Wonder boven wonder werd de score in de eerste helft niet verder uitgebreid, waardoor Roda JC nog kansen had in de tweede helft.

Die tweede helft was van Feyenoord zijde een stuk minder goed dan de eerste. Roda JC kwam beter in het duel en wist zelfs een doelpunt te maken. Uitgerekend de verhuurde Gustafson was de maker van het doelpunt. Ondanks enkele niet gegeven strafschoppen zorgde Jörgensen er niet veel later voor dat de marge weer twee werd. In de slotfase liep Feyenoord via goede counters nog uit tot 5-1, via twee goals van Berghuis.

Door de overwinning sluit Feyenoord het jaar af als vijfde in de Eredivisie, met 32 behaalde punten.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord