Bonuspunt dames HC Schiedam tegen koploper

Schiedam – De dames van HC Schiedam zijn goed uit de winterstop gekomen. Op eigen terrein wisten ze koploper Fletiomare na shoot-outs te verslaan, nadat de wedstrijd in 1-1 was geëindigd.

De gasten uit Vleuten mochten van geluk spreken dat het ongeschonden de beginfase doorkwam. Schiedam kreeg namelijk enkele goede mogelijkheden, echter bleef het 0-0. Toch kwam Fletiomare op een voorsprong, nadat Schiedam enigzins wat grip op de wedstrijd verloor.

In de tweede helft wist Schiedam zich te herpakken en kwam het terecht op gelijke hoogte door een treffer van Willemijn van der Velden. Beide ploegen gingen voor de winst in een aantrekkelijk duel. Anouk van Collenburg moest enkele malen optreden om wederom een achterstand te voorkomen. In de slotfase nam Schiedam het initiëtief weer over en had het de pech dat de paal een sta in de weg was en er een bal van de doellijn werd gehaald.

In de beslissende shoot-out serie wist Schiedam zichzelf alsnog te belonen door deze met 3-1 te winnen.

Karlijn Petri was zeer trots op haar ploeg. “De uitwedstrijd verloren wij nipt met 2-1 met fases waarin we niet mee konden, omdat zij te goed voor ons waren. Vandaag was dan weer een gelijkwaardige wedstrijd, waarr wij uiteindelijk toch hadden moeten winnen. Als je dan ziet wat voor een ontwikkeling wij doorgemaakt hebben dan ben ik daar heel erg blij mee. Dat we er dan twee punten uitsleept hebben is dan fantastisch. De dames hebben vandaag bevestigd dat de voorbereiding goed is geweest”.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com