Brilstand bij topper Jong Sparta Rotterdam – Katwijk

ROTTERDAM  – Jong Sparta heeft vanmiddag gelijkgespeeld tegen Katwijk. Op Het Kasteel werd er door beide teams niet gescoord. Jong Sparta blijft daardoor de nummer drie van de Jack’s League.

Mohammed Tahiri was vorige week met twee doelpunten belangrijk voor Jong Sparta in de zege op AFC. Vandaag deelde hij het eerste speldenprikje uit na een combinatie met Marcus Scholten. Tahiri schoot echter naast. Aan de andere kant was er een kans voor Katwijk in de persoon van Rick van der Meer.

Hierna volgde een fase waarin er heel weinig gebeurde. Jong Sparta had veelal de bal, maar kwam moeizaam door de verdediging van Katwijk heen. De bezoekers zakte ver in en kwamen vooral naar Het Kasteel toe om niet te verliezen. Daardoor beleefde Jong Sparta-doelman Ishan Kort een rustige eerste helft. Dat gold ook voor collega-doelman Andre Krul. De keren dat Jong Sparta gevaarlijk werd, greep de verdediging van Katwijk in. Zo strandde pogingen van Scholten en Dylan van Wageningen al voordat Krul in actie moest komen.

Na de rust speelde zich in het begin hetzelfde spelbeeld af. Wel kreeg Katwijk de eerste mogelijkheid van de tweede helft. Robbert Susan kopte uit een vrije trap over. Namens Jong Sparta probeerde Gaultier Overman het, maar het schot van de linksback ging ruim naast. Na een uur drong Katwijk wat meer aan en was een voorzet van Lars Weistra gevaarlijk. Niemand bij Katwijk kon echter van dichtbij binnen koppen. Vlak daarna diende zich een grote kans voor Jong Sparta aan. Tahiri raakte de buitenkant van de paal.

Het laatste kwartier begon met een enorme kans voor Katwijk. Tim Freriks gaf een goede voorzet op Marciano Mengerink, maar hij stuitte van dichtbij op Kort. De druk van Katwijk hield echter aan en even later moest Kort opnieuw optreden. Met een fantastische redding hield hij Van der Meer van scoren af. In de spannende slotfase die volgde, joeg Katwijk op de 0-1. Die viel ondanks een hele spannende slotfase niet. Jong Sparta hield stand en pakte één punt. Dinsdag gaan de mannen van Geert Arend Roorda op bezoek bij HHC Hardenberg.

Opstelling Jong Sparta:
Ishan Kort, Dylan van Wageningen (75. Joshua Adney), Jason Meerstadt (75. Augustin Drakpe), Jeremy van Mullem, Gaultier Overman, Delano Vianello, Patrick Brouwer (69. Pepijn Doesburg), Achraf Madi, Mohammed Tahiri (90+3. Mike Frimpong), Marcus Scholten, Mohamed el Kharbachi (75. Marouane Afaker)

Door: Sparta Rotterdam
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl