Sparta sprokkelt punt tegen SC Heerenveen

ROTTERDAM – Sparta heeft in eigen huis een punt overgehouden aan het duel met SC Heerenveen. De Rotterdammers hadden de arbitrage alles behalve tegen, maar knokten zich vervolgens wel naar een terecht punt.

In de eerste helft keken beide ploegen vrij lang de kat uit de boom. Sparta had de meeste aanvallende intenties, maar dit leidde lange tijd slechts tot corners. Aan de andere kant leek SC Heerenveen met de eerste doelpoging meteen te scoren, maar een prachtig schot van Haye passeerde de lijn niet en Van Hooydonck stond in de rebound buitenspel. Niet veel later was Verschueren dicht bij een doelpunt, maar Mulder pakte zijn inzet uitstekend.

Vlak voor rust kreeg Sparta van Lindhout een vrij makkelijk gegeven strafschop. Een ongelukkige handsbal gaf Thy de ideale mogelijkheid om Sparta vanaf elf meter op voorsprong te zetten, maar wederom lag Mulder in de weg. Toch kwam Sparta uit een strafschop op voorsprong. In de tweede helft ging de bal namelijk weer op de stip na een lichte overtreding op Thy. Dit maal mocht Van Crooij aanleggen en hij scoorde wel. Sparta had even de controle over de wedstrijd, maar een onoplettend moment achterin zorgde ervoor dat Sarr de bezoekers op 1-1 kon schieten. In de slotfase ontvouwde zich een open wedstrijd, maar beide ploegen waren niet meer bij machten om grote kansen te creëren, waardoor met 1-1 een terecht eindstand op het bord stond.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl