Britt Eerland naar hoofdtoernooi German Open


SCHIEDAM – Tafeltennisster Britt Eerland heeft haar officiële rentree na een blessureperiode deze week opgeluisterd met plaatsing voor het hoofdtoernooi van de German Open,

Eerland begon in Duitsland met een 2-4 verlies tegen de Koreaanse Jiho Kim. “Die wedstrijd was ok, maar ik speelde wel met ups en downs”, blikt ze terug. “Het lukte nog niet echt om mijn ritme te vinden en voor mijn gevoel speelde ze ook gewoon even iets te snel voor me.” Daarna won de Schiedamse van de Indische Mouma Das met 4-1. Dit bleek voldoende voor de eerste plaats in de poule.

In de tussenronde trof Eerland donderdag de Koreaanse; Eunchong Yoo. Ze won met 4-2, maar daar zag het vooraf nog niet naar uit. “Met inspelen ging het slecht en was ik even bang dat het goede spel woensdag een opwelling was. Maar ik legde mezelf op om niet teveel na te denken. Gewoon je mond houden, spelen en alles geven.” Wie Eerland treft in de eerste ronde, moet de loting vrijdag uitwijzen. Het duel zal later die dag direct plaats vinden.

 

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl