Bruno Lima hoopt op stunt met ‘vriendenteam’ SVV (za)

De voetbalreis van Bruno Lima voerde hem via SC Feyenoord, HBSS, SVDPW, HBSS en Egelantier Boys uiteindelijk naar SVV. Aanvankelijk startte de inmiddels 28-jarige aanvallende middenvelder bij de voormalige profclub twee seizoenen geleden als vriendenteam. Maar dit jaar koos het elftal, dat al twee keer kampioen werd in de reserveklasse, toch de stap te maken naar het zaterdag-prestatievoetbal waar het uitkomt in de vierde klasse. “We hopen op een stunt”, kijkt de geboren Braziliaan vooruit.

Waarom zijn jullie als vrienden- team bij SVV gaan voetballen?
“Mede door mijn onregelmatige werkuren, leek het mij leuk om met vrienden een elftal te starten. In het eerste jaar in de reserve 5de klasse zijn wij onder leiding van Mawouna Amevor direct kampioen geworden en afgelopen seizoen zijn wij ook in de reserve 4de klasse onder Richard Venzelaar kampioen geworden.”

En nu toch weer als vlaggenschip !
“Dat heeft een aantal redenen, maar voornamelijk omdat ik in de zomer van 2018 vader ben geworden en ik merkte dat ik geen zin meer had om daarnaast nog van alles rondom het team te moeten regelen. Zoals de meeste lezers wel weten, is het managen van een vriendenteam een lood- zware baan, haha! Daarnaast zullen we dit seizoen 3de klasse spelen en het meren- deel van de tegenstanders zal bij een selectie behoren en minimaal twee keer per week trainen. Als wij een beetje mee willen draaien
in de 3de klasse, zullen wij ook twee keer serieus moeten trainen. Als je toch moet gaan zwoegen, kan je net zo goed voor het 1ste gaan, leek mij. Dus hebben wij als vriendenteam besloten dat wij voor het eerste zullen gaan.”

En hoe staat die selectie ervoor?
Het was lang onduidelijk wat er met SVV (za) zou gebeuren, maar toen alle plooien waren gladgestreken, zijn de trainers ruim op tijd gaan bouwen aan de selectie. Belangrijk was om de sterk- houders van vorig seizoen te behouden. Daarnaast hebben we ook van buitenaf een groot aantal goede spelers mogen begroeten. Al met al beschikken we nu over een veel bredere selectie. Het doel voor dit seizoen is om de zaterdagtak positief in het nieuws te brengen met leuk voetbal en hopelijk behoorlijk wat punten kunnen pakken. Als dat in de vorm van een prijsje kan zou dat helemaal een stunt zijn. Daar hopen we dan maar op.”

Dit is een artikel uit het gloednieuwe waterwegsport.nl magazine.
Lees de nieuwe waterwegsport.nl aftrap editie 19/20 nu online of pik hem op bij je sportvereniging ! (Op de cover klikken !)

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl