Excelsior lijdt pijnlijke nederlaag tegen Cambuur

LEEUWARDEN – Excelsior heeft een forse nederlaag geleden in de Keukenkampioen divisie. De ploeg van Riccardo Monitz kreeg bij vlagen alle hoeken van het veld te zien op bezoek bij SC Cambuur en verloor zo terecht, met 4-0.

In de eerste helft was Cambuur, dat goed aan het seizoen begonnen is, vele malen beter dan Excelsior. De ploeg uit Leeuwarden dook in de openingsfase al een aantal keer gevaarlijk achter de laatste linie van de Kralingers op en dwongen daarmee doelman Damen een aantal maal tot een redding. Excelsior stelde hier weinig tegenover. Na 23 minuten werd het veldoverwicht van de thuisploeg ook omgezet in een doelpunt. Na zeer zwak uitverdedigen van Excelsior werkte Jacobs de bal prima de kruising in. Niet veel later stond de defensie wederom te slapen en was het in twee instanties aan Damen te danken dat de bal er niet in vloog. Toch was de gifbeker achterin nog niet leeg, want na wederom zwak ingrijpen in de Rotterdamse defensie en ditmaal matiger ingrijpen van Damen was het al na een half uur spelen 2-0 voor SC Cambuur.

Excelsior leek met meer geluk dan wijsheid met een 2-0 achterstand de rust te halen, maar uiteindelijk werd nog voor rust een derde van de regen aan Cambuur kansen benut: Orantmangoen kopte van dichtbij binnen. In de tweede helft begonnen de Kralingers wel iets beter. Een doelpoging van Zwarts werd door Stevens gepakt. Cambuur drong in het tweede bedrijf minder aan, waardoor er een stuk minder gebeurde dan in de eerste helft. Excelsior kon hiervan echter niet profiteren en kwam zo niet meer terug in het duel. In de slotfase bracht Antonia na een vlijmscherpe counter de eindstand op het bord en zo leed Excelsior dus een pijnlijke nederlaag in Friesland.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl