ROTTERDAM – Landskampioen Feyenoord heeft woensdagavond geen zege weten te boeken op Atletico Madrid, waardoor de formatie van trainer Slot na de winterstop doorgaat in de Europa League. De bezoekers waren in De Kuip met 1-3 heer en meester over de Stadionclub.

De start van Feyenoord was nog gewaagd, maar al snel bleken de Rotterdammers te strijden tegen een ijzersterke organisatie. Bij één van de weinige mogelijkheden voor de Spanjaarden was het raak via Geertruida: 0-1. Even daarvoor had Bijlow al knap gered op een inzet van Morata. Feyenoord kon nooit echt een vuist maken. Na de theepauze startte Feyenoord furieus, maar dat leverde geen echte kansen op. Bij één van de weinige tegenstoten was het juist Madrid dat toesloeg via Hermoso: 0-2. Een kwartier voor tijd was het juist Wieffer die de spanning met een rake kopbal terugbracht, maar enkele minuten later verdween de bal opnieuw achter Bijlow, via ditmaal Gimenez: 1-3.

Door de nederlaag tegen Atletico en de zege van Lazio Roma op Celtic is Feyenoord nu veroordeeld door te gaan in de Europa League na de winterstop.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl