Chaos in 4F: KNVB draait beslissing uit competitie nemen SDV en HWD terug

Regio – In 4F is de chaos compleet. Nadat de KNVB een aantal weken geleden HWD en SDV uit de competitie heeft genomen stond de stand op z’n kop en legde CION afgelopen week beslag op de titel.
FC Maense, de nummer 2, van de reguliere competitie had echter schriftelijk geageerd tegen dit besluit omdat het volgens de ploeg uit Rotterdam-West in strijd was met de reglementen van de KNVB om de twee clubs uit de competitie te halen.

Daags na het kampioenschap van de Vlaardingers draait de KNVB haar beslissing dus nu terug en is het wachten wat dit voor consequenties gaat hebben voor het kampioenschap maar ook voor de nacompetitie plekken die inmiddels vergeven waren. De wedstrijden van SDV en HWD zullen opnieuw worden ingepland. Echter is het nog maar de vraag of beide elftallen die duels zullen gaan spelen. Aangezien zowel CION als FC Maense beiden twee maal tegen HWD als SDV hebben gespeeld, maakt dat voor de stand niet meer uit. FC Maense zou door het terugzetten van beide ploegen op doelsaldo kampioen zijn.

Alcindo Monteiro, bestuurslid van FC Maense, laat weten dat hij blij is met de uitspraak maar dat hij het handelen van de KNVB betreurd. “Wij zijn al heel lang in gesprek met de KNVB om ons recht te halen. We hebben er op aangestuurd om snel tot dit besluit te komen maar een antwoord bleef maar uit. Ik wil onderstrepen dat dit competitieverloop echt onacceptabel is en dat alle clubs hier de dupe van zijn. Gezien de uitspraak gaan wij nu echter maar voor 1 doel en dat is dat wij uitgeroepen worden als kampioen.”

Sebas Verburgh reageert namens de huidige kampioen van 4F, CION. “Dit verdiend absoluut geen schoonheidsprijs. Wij hebben afgelopen zaterdag een groot feest gevierd en gaan er van uit dat dit niet voor niets was. Wij zijn gewoon de kampioen van 4F. Als het zo is dat HWD terug komt in de competitie dan loopt er altijd nog een zaak dat er wederom een onreglementaire speler is opgesteld. Als de wedstrijden over zouden moeten spelen dan kunnen wij het gelijke spel dat we tegen HWD hebben behaald goed zetten in een overwinning waardoor we alsnog boven FC Maense eindigen. Ik wil overigens onderstrepen dat wij al jaren een uitstekende band hebben met FC Maense. Deze gang van zaken ligt bij de competitieleider.”


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl