Christiaan Bax per direct gestopt als scheidsrechter Betaald Voetbal (video)

Christiaan Bax heeft vrijdag zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal gefloten. De 32-jarige scheidsrechter uit Hendrik-Ido-Ambacht wil graag verder studeren en kan dit niet combineren met het fluiten van wedstrijden op hoog niveau.

In 2004 is Bax begonnen als scheidsrechter in het amateurvoetbal. Hij had hier veel plezier in en bleek aanleg te hebben. Zeven jaar later stapte hij over naar het betaald voetbal. Op 30 september 2011 maakte hij zijn debuut in de Eerste Divisie bij de wedstrijd FC Volendam – Fortuna Sittard. In 2015 promoveerde hij van de groep scheidsrechters masterclass naar de scheidsrechters junior waardoor hij op 18 december 2016 de kans kreeg om voor het eerst een wedstrijd te fluiten in de Eredivisie: Excelsior – NEC.

Bax floot 46 wedstrijden in de Eredivisie en 170 duels in de Eerste divisie / Keuken Kampioen Divisie. Ook had hij vier keer de leiding over een play-offduel en zeventien keer over een wedstrijd in de TOTO KNVB Beker. Telstar – Excelsior (1-1) was vrijdag zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl