Chris Woerts adviseert Feyenoord vooruitlopend op wijzigingen Europese competities: ‘Investeer in benen, niet in stenen’ (video)

Chris Woerts denkt dat Feyenoord er verstandig aan doet om het geld van een eventuele investeerder vooral in de selectie te steken en niet in andere zaken. De voormalig commercieel directeur zegt dat in een reactie op de eventuele wijzigingen in de geldverdeling van de Europese competities.

Er wordt al lang over gesproken, maar dit weekend maakten twaalf grote Europese voetbalclubs hun idee concreet. Een alternatieve competitie voor de Champions League, genaamd de Super League, en bedoeld voor de elite van het Europese clubvoetbal. De clubs komen uit drie landen: Spanje (Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid), Engeland (Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur) en Italië (AC Milan, Inter en Juventus).

De inkomsten in de Champions League, nu nog het meest lucratieve toernooi, zouden danig kunnen veranderen. En als die hele Super League er nooit komt, zal de verdeling van het geld binnen de deelnemende clubs in de Champions League mogelijk nog schever groeien. En voor een club als Feyenoord, worden de Europese inkomsten minder en minder, nu ook de Europa League wordt uitgekleed en de Conference League er bij komt.

Chris Woerts vertelt in onderstaande video over de situatie én de eventuele gevolgen voor Feyenoord in de toekomst:

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl