CKC Maassluis overtuigend naar kampioenschap

 

Korfbal: ckc Maassluis kampioen en terug in eerste klasse

MAASSLUIS – CKC Maassluis heeft afgelopen weekend gedaan wat er moest gebeuren: winnen. Hierdoor werd beslag gelegd op de titel in de tweede klasse en promotie naar de eerste klasse. Iets wat eerdere coaches als Andre Verbaas en Tom Tesselaar niet lukte, is Westlander Richard van Weert wel gelukt. En op het veld is de ploeg ook nog volop in de race voor het kampioenschap in de tweede klasse.

Afgelopen weekend werd de derby gespeeld tegen ONDO en de thuisploeg kwam geen moment in de problemen. Henne Bloem was vanwege een enkelblessure niet inzetbaar, maar zijn vervanger Dennis van der Lee verving hem met verve. Maassluis begon furieus aan de wedstrijd. Zes seconden had Maartje Doesburg nodig om de bal in de mand te krijgen. Iets wat ze in de thuiswedstrijd tegen Vitesse op 6 januari ook al had gedaan. Krap dertig seconden later was Eva Slotboom ook trefzeker. ONDO wist terug te komen en kon tot een 6 – 5 stand aardig aanhaken. Daarna was echter het hek van de dam. Maassluis kwam op stoom. De Westlandse bezoekers moesten lijdzaam de ene na de andere treffer incasseren. Voor ze het wisten floot de scheidsrechter voor de rust en stond er een 17 – 7 stand op het scorebord. In de tweede helft was het beeld niet veel anders. Maassluis had zichtbaar plezier in het spelletje en dansten bijna over het veld, waarna de zege van 31-15 op het scorebord werd gezet.

Toen ook bekend werd dat het Barendrechtse Vitesse had gewonnen van concurrent Kinderdijk (21-22 red.), kon de kurk van de fles voor de formatie van Richard van Weert. ,,We hebben een topprestatie geleverd vind ik,” gaf de coach na afloop aan. ,,We konden opnieuw over alle schijven scoren en we zijn deze competitie de beste gebleken. Ook deze keer leverden we weer een topwedstrijd af. Ik ben trots op de ploeg dat de titel dik verdiend heeft.” Tegen ONDO was Leon Kloppenburg met elf goals topscorer. In dezelfde klasse won speelde ODO gelijk bij ACKC: 18-18.

Bron @CKC Maassluis

Foto: @Edwin Sonneveld


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl