Korfbal: Nexus nipt onderuit

Voor de Schiedamse ploeg stond er op papier een erg lastige tegenstander op het programma. Reeuwijk speelt nog om het kampioenschap terwijl Nexus vecht tegen degradatie. Een spannende wedstrijd dus. Nexus had de tegenstander goed geanalyseerd en wilde er alles aan doen om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken, en misschien wel bonuspunten te behalen.

Het was Reeuwijk die goed uit de startblokken kwam met hun snelle aanvalsspel, de Schiedamse club keek als snel tegen een 5-1 achterstand aan. Mede door goede afstandsschoten van Suthes Balasooriyan en Kim Majoor, wist Nexus deze achterstand  te verkleinen naar 7-6. In deze periode van de wedstrijd ging het gelijk op tot een 11-10. De ploeg uit Reeuwijk wist vooral door de zuiver schietende heren de voorsprong uit te breiden, en de teams gingen rusten met stand van 15-11 in het voordeel van Reeuwijk.

Na rust kwam Nexus gebrand de kleedkamer uit. Helaas werden er een aantal discutabele beslissingen gemaakt door de scheidsrechter waardoor het Nexus lastig werd gemaakt, toch wisten de Schiedamse ploeg via doelpunten van Merle van Dijk en Noah Poppelier goed bij te blijven tegen de koploper. Dit resulteerde in een stand van 19-17. Nexus voelde dat hier wel punten gehaald konden worden. En ging met strijdlust leveren. Het werd een hardere wedstrijd, waar zelfs een kaart viel. Sander van der Heide werd ingebracht als extra schutter. Nexus wist dichter in de buurt te komen, en kwam tot een 23-22 achterstand met nog 2 min te spelen.

Nexus trok helaas aan het kortste eind,  en verloor de wedstrijd, waar het zeker een punt had verdiend. Volgende week staat de andere koploper KOAG op het programma.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl