Schiedam – Het was erop of eronder in de burenruzie tussen Excelsior’20 en PPSC. Voor honderden toeschouwers was de spanning groot en de inzet navenant. Pas laat in het duel viel de beslissing. De thuisclub, net iets intenser spelend plaatste zich met een 3-2 voor de nacompetite, PPSC andermaal treurend achterlatend in de 4e klasse.
Een mooie apotheose  in een triestige 4G, waar te weinig ploegen over voetballend vermogen beschikten. PPSC is al jaren op zoek naar de 3e klasse maar de vorige trainer Henk Salari en de huidige coach Jeremy Hagestein niet in slaagden. Jeremy Hagestein is volgende jaargang de baas bij IJVV Zwervers, meteen een job met een opdracht.
Vooraf gaand aan de naburige krachtmeting had zowel Jaco Verhoev als Jeremy Hagstein zijn huiswerk gedaan. Vaan alle ‘PP’ spelers hinh in de kleedkamer een lijst met zes positieve voetbaleigenschappen. De boodschap was om daarvan gebruik te maken en er helder in te staan. Jaco Verhoev had de muren van de kleedkamer behangen met kreten van Jeremy Hagestein  als ‘wij hebben een betere selectie’ en wij spelen beter voetbal.’
De eerste helft was nog wat lauw op het grote grasveld van Excelsior’20. Toch kende PPSC een droomstart. Na amper 4 minuten zette Arthur Lima de 0-1 op het bord. De gasten waren meer in balbezit, echte kansen kwamen er niet. Overigens al helemaal niet voor de zwartwitten.

Het tweede bedrijf gaf een geheel ander beeld te zien. De thuisploeg zat er ineens bovenop, zette hoge druk en hield de gasten op eigen helft  Scheidsrechter Marco de Lange hielp Excelsior’20 aan de 1-1. Hij wuifde het vlagsignaal van de PP-assistent weg en liet Lorenzo Piraude 1-1 scoren. De 2-1 van Zakaria Sacchi volgde snel en PPSC wankelde. Toch wisten de blauwhemden zich onder de druk uit te spelen. Prompt viel de 2-2 van Marley Mejia. De buren beseften dat alleen de winst zou tellen en een spannende slotfase volgde. Jongen van de club Mitchell Kalebogias caramboleerde de winnende 3-2 achter Martijn Hertog. Excelsior’20 gaat de nacompetite in en speelt aanstaande zaterdag bij GHVV’13.

Door: Ton de Leede
Foto: Chris Verwiel


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl