Met de afsluitende wedstrijd bij Rijnmond Hoogvliet Sport is er een einde gekomen aan het seizoen. Men had voorgenomen om er voor de laatste keer nog eens goed tegenaan te gaan voor een bevredigend resultaat, maar dat kwam er met name na rust helemaal niet meer van. Het leidde dan ook tot een onnodige 4-1 nederlaag. Defensief werd er met regelmaat veel te roekeloos of noem het maar te slap gespeeld en bij de opbouw vanuit de achterste lijn werd erg vaak en zonder succes de lange bal gehanteerd terwijl er dichterbij voldoende eenvoudige oplossingen voorradig waren.

De thuisploeg had in de 1e minuut al een voorsprong te pakken. Balverlies bij MVV 27 op het middenveld leidde er toe dat Brendon Jansen over links werd gelanceerd. Zijn voorgeven werd eenvoudig beantwoord door Vincent van Bolhuis (1-0).

In die beginfase kregen de Maaslanders ook wat kansen tot succes. Eerst was het Timo van Eijck die met links naast mikte en vervolgens stuitte Adam van Buuren met zijn schot op doelman Yordi Godijn nadat hij door Rick Zwaard koppend in stelling was gebracht. Ook een hakbal van dichtbij van de mee opgekomen Dennis Terlouw werd een prooi voor de keeper.

De Maaslandse toeschouwers moesten wachten tot de 34e minuut voordat de gelijkmaker een feit was. De Rijnmond Hoogvliet Sport-doelman wist het schot van Timo van Eijck nog wel te keren, maar Adam van Buuren had geen moeite met de rebound (1-1).

Tussen de bedrijven door moest MVV 27-doelman optreden, nadat Brendon Jansen onvoldoende werd aangepakt. Op slag van rust knalde Justin Snijders net naast de paal.

Op basis van de genoemde kansen en de verhoudingen in het veld was deze tussenstand een juiste, maar na de wisseling van helften zakte MVV 27 ietwat door het ijs.

Onvoldoende ingrijpen door de Maaslandse defensie gaf Justin Snijders in de 51e minuut de kans de 2-1 aan te tekenen en ’n minuut later mocht ook Brendon Jansen succesvol uithalen (3-1).

De strijd was daarmee gestreden en in het vervolg mochten twee spelers hun debuut maken. Ten eerste was dat keeperstrainer Ruud Rasens die drie dagen voor zijn 36e verjaardag het veld in mocht en als tweede de JO19-junior Samuel de Haas.

Rick Zwaard mocht toch nog eens uithalen na aangeven van invaller Jimmy van der Hoeven, maar invaller-doelman Giovanni Boom redde fraai. Ook Dennis Louter zag kans uit te halen, maar via de lat ging debal over.

In de tussentijd had Lorenzo Kranenburg namens RHS na een solo door de MVV 27-verdediging de eindstand al op 4-1 gezet.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Michael Berrevoets.

De opstelling: Sem Moerman (Ruud Rasens), Dennis Terlouw (Jimmy van der Hoeven), Yennick Berrevoets, Cas van der Hoeven, Bret Rhijnsburger (Julian Tinbergen/Samuel de Haas), Timo van Eijck, Michael Berrevoets, Luuk van Strijen, Dennis Louter, Adam van Buuren en Rick Zwaard.