Zwijndrecht – Een sterk spelend Deltasport heeft in 1B niet gekregen waar het recht op had. De ploeg van het trainersduo Pattinama/De Ligt keek in de uitwedstrijd tegen VVGZ al na een half uur tegen een 2-0 achterstand aan maar leek de schade na rust via een doelpunt van invaller van “Blonde pijl” Jimmy  van der Vaart te gaan repareren.

Echter, luttele minuten later na de aansluitingstreffer kregen de Vlaardingers wederom het Zwijndrechtse counter-deksel op de neus toen de thuisploeg de marge weer op 2 bracht.
Toen Derk-Jan Dupon vervolgens namens de bezoekers, wegens vermeend ruw spel, de rode kaart kreeg voorgehouden leek het doek gevallen maar ingegeven door het vooruitsturen van verdediger Thiemen Noordam en een doelpunt van Nichy Fortes leek een wonder voor het Vlaardingse 10-tal in de maak maar de verdiende 3-3 wist niet op het bord te verschijnen.

Vol vertrouwen
“Echt doodzonde” sprak oefenmeester Jaco de Ligt na afloop. “Waar we van te voren bang voor waren gebeurde toch. We zijn ondanks het goede spel en en het vele balbezit verslagen op de counter.”
Ondanks het verlies heeft de Ligt nog alle vertrouwen in de komende verrichtingen van zijn ploeg. “We creëren zat kansen. Als we deze gaan benutten dan gaan we nog genoeg potten winnen. Aan de instelling van die gasten ligt het gewoonweg niet. Ze vreten het (kunst) gras op.”
Ondanks de nederlaag staan de Vlaardingers nog stevig in de middenmoot. Volgende week reist Deltasport af naar de Hoekse Waard voor het treffen met SHO.