Schiedam – Waar in heel Nederland het cricketseizoen werd geopend, werd bij Excelsior’20 al voor het aanvangstijdstip meegedeeld dat het duel met Sparta was afgelast.

Waarom werd er dan in Schiedam niet gespeeld en gingen alle duels in de Topklasse gewoon door. Het antwoord is simpel: De covers waren niet bestand tegen het slechte weer van de nacht ervoor. De zeilen waren weggewaaid, want het had zo gestormd, dan gebeurt dat was de uitleg. Tom Heggelman en zijn team en ook het Rotterdamse Sparta waren onaangenaam verrast en op z’n zachtst gezegd flink teleurgesteld. De competitie is al gehalveerd en als dan rond 11 uur ook nog eens verwacht werd dat het in de middag ging regenen was de verontwaardiging compleet. Terwijl beide teams toch nog door Jos Heggelman op een heerlijke lunch werden getrakteerd brak het zonnetje echter al door en zou er geen enkele druppel vallen. Een heerlijk cricketdagje werd zodoende jammerlijk de grond in geboord.

Volgende week zondag gaat Excelsior’20 bij Punjab op bezoek. De Rotterdamse club van voorzitter Sulaiman Tariq speelde vandaag gewoon wel en won ietwat verrassend bij HBS. Sparta ontvangt VOC, dat enkele kilometers gewoon thuis onderuit ging tegen VCC.

Door: Ton de Leede


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl