Cricket: Excelsior’20 oefenend ten onder tegen Punjab

Waar vorige week in Amstelveen bij VRA het vriespunt werd aangetikt, werd er vandaag onder betere omstandigheden tegen Punjab geoefend. 2×40 overs kregen beide ploegen de kans om van het goede graswicket en korte grasveld te genieten. De 149 runs van de thuisploeg werd bijtijds door de Rotterdamse gasten gepasseerd.
De mannen van Excelsior’20-captain Tom Heggelman gingen het eerst naar het midden. Joost Kroesen kroonde zich tot topscorer met 68 fraaie runs.  Tim Etman moet nog indalen na zijn verkorte verblijf Down Under. Volgende week zullen opener Roel Verhagen, Lorenzo Ingram (waarschijnlijk) en Tristan Stubbs. Dat geeft inderdaad meteen meer smoel aan de battingside.
Punjab speelde zich na een ferme start vrij relaxed naar de overwinning.
Een tweede repetitie voor de Nederlandse kampioen die niet echt overtuigend was. ,,Een leuke pot cricket,” aldus speler-directeur Sulaiman Tariq van Punjab onder goede omstandigheden. Stephan Mijburgh en de van Excelsior’20 gekomen Sohail Bhatti ontbraken nog, maar gaan in de competitie meedoen. Ons doel is om zo lang mogelijk mee te doen voor de titel. We móeten geen kampioen worden, maar het zou wel heel leuk zijn.”
Voor Excelsior’20 ging de zon iets feller schijnen bij de entree van Tristan Stubbs op Thurlede. De 20-jarige Zuid-Afrikaan maakte meteen indruk met zijn innemende glimlach en relaxte houding. Hij zei veel zin te hebben in zijn Nederlandse avontuur. Ook prees hij zijn hospes Rob Buckers, die hem al meteen thuis deed voelen.
Volgende week zal een onderling partijtje het elftal dat de Topklasse ingaat uitwijzen. ,,We zullen bowlend het vertrek van Bhatti moeten opvangen,” weet Tom Heggelman, ,,en de bowlers zullen meer moeten strijden. Zijn we compleet dan kunnen we meedoen.”

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl