Cricket: Excelsior’20 strandt in slotfase bij HCC

Cricketwedstrijden tussen HCC en Excelsior’20 houden de toeschouwers meestal tot de laatste bal geboeid. Ook op deze zondag in De Dieppunt was het resultaat lang in het ongewisse. HCC batte eerst en kwam tot 284 voor 4 met 143 runs van Tonny Staal. Excelsior’20 zette onverdroten de achtervolging in, maar Lorenzo Ingram (122) kreeg onvoldoende steu. De Schiedammers strandden op 266 all out.
Damian Crowley (29) opende redelijk met Tonny Staal, een jongen van de club. Vanaf het begin liet de opener zien er erg veel zin in te hebben. Een aanvallend bat, die makkelijk de boundary vindt en het publek vermaakt. Tonny Staal ging met nog enkele overs te gaan voor 143 runs gevangen. Eén keer werd hij gemist, door Stan van Troost met amper 40 runs in de boeken. Het weerhield de Haagse hardhitter er niet van om met 10×4 en 10×6 in de boeken te eindigen. De bowlers van captain Tom Heggelman hadden het flink te verduren met gemiddeld 50 runs tegen. Rens van Troost daarentegen hield zich goed staande met 0 voor 30 in 10 overs.
Excelsior’20 kreeg een zware opdracht, maar wel eentje die te doen was. Maar dan moesten er wel enkele spelers opstaan, naast Lorenzo Ingram en Brett Hampton, die een ruime 50 zouden scoren. ,,Maar te veel spelers bleven weer in de 20 hangen,baalde Tom Heggelman, ,,en daar was ik er eentje van. Opener Tim Etman liet tot veler ergernis weer zien niet een batsman te zijn die naar een totaal kan batten. In de eerste over kon hij al kwakend naar de kant. MMede-opener Tom Heggelman (26) en nummer 3 Roel Verhagen (28) konden niet doorbreken. Stylist Lorenzo Ingram opende zijn innings met een doffe 6. Zijn droompartner in het midden, Brett Hampton liet zich verrassen door een rechte en kon met een zwakke 17 runs naar de kant. Lorenzo Ingram bleef runs scoren, maar kreeg dus te weinig support van de lange start alhoewel Stan van Troost een nuttige 27 runs liet noteren.

De druk lag steeds meer op de schouders van de elastieken lefthander en HCC wist dat hij nog een kans weg zou geven. En inderdaad, mede omdat inmiddels 10 runs per over werden vereist kwam de fout. Na een 6 wilde de coach er nog één laten volgens, maar die poging belandde in de handen van een thuisspeler. Met 6×4 en 9×6 was het publiek geamuseerd, maar eindigde Excelsior’20 op 266 all out. ,,Als je net een vangetje mist,” aldus Tom Heggelman, en een balletje dor je benen laat gaan dan win je zo’n potje niet. Volgende week Punjab thuis, dat belooft veel runs.”

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl