Cricket: Gemengde gevoelens na verregend Excelsior’20-Sparta

Opnieuw verregende de cricketwedstrijd van Excelsior’20 tegen Sparta. Eerder dit seizoen deed Sparta volop aan toneel om maar niet de kansloze partij af te maken. Op deze zaterdag leek Excelsior’20 te wankelen na de 187 all out van de roodwitten. Bij 39 voor 3 stond de landskanpioen er niet bepaald voordelig voor. Hoe het duel zou zijn geëindigd saat in de sterren geschreven, de conclusie na afloop was dat Excelsior’20 dit seizoen 6 punten heeft verspeeld aan Sparta.
Met een uur vertraging ging Sparta, na gewonnen toss batten. Garnett Tarr was als nummer 3 topscorer met 71 runs. Mamoon Latif liet ook goed batten zien met 45 runs. Na 48.2 overs viel het laatste wicket op 187 runs. Een stevig totaal, maar zeker niet onmogelijk voor de gedreven Schiedammers. De bowlers deden hun job, wat de eerste 10 overs even vergeten werd. Tom Heggelman (2) en Lorenzo Ingram (2) hadden het meeste succes. Usman Baker, Klaas Roelfsema, Rens van Troost en Tristan Stubbs waren netjes maar niet dodelijk genoeg.
Het onweer rommelde al een tijdje in de verte en regen leek zich aan te kondigen. Na de prima lunch van de familie Heggelman toog het weer in ere herstelde openingspaar naar de wickets. Het was niet voor de eerste keer een teleurstellende ervaring. Tim Etman tekende voor 11 runs en Roel Verhagen voor slechts 5 runs. Tot overmaat van ramp kon Lorenzo Ingram na 1 run inrukken.  Met Tristan Stubbs en Joost Kroesen in het midden moest de inhaalrace aanvangen. 39 voor 3 was de stand waarbij het weer definitief omsloeg. Veldredzaamheden waren tevergeefs en de ontmoeting kreeg een streep en het resultaat was een zwaar teleurstellende 1-1.
,,Ik had het nog wel willen zien,” toonde captain Tom Heggelman zich een rasoptimist, ,,want er stond een goed duo op de mat met genoeg mensen achter de hand. Dit is echt zo’n klotedag waar je niks wijzer van wordt.”
Komende zaterdag wacht de kraker bij koploper Punjab. Weer uit omdat de eerste ontmoeting werd omgezet.

Door: Ton de Leede


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl