Punjab is aan een prima seizoen bezig in de Topklasse. Met enige punten voorsprong lijkt een plek in de play-offs een kwestie van tijd. De tegenstander van zaterdag, Excelsior’20, heeft nog een appeltje te schillen met Punjab na de eerdere kansloze nederlaag.

Door: Ton de Leede

Sulaiman Tariq, de grote roerganger achter het succes van de club uit Rotterdam-Zuid, prijst zijn elftal om het plezier dat wordt uitgestraald en de teamspirit. ,,We doen het elke week met zijn elven. De ene keer hebben die spelers de runs en de week erna doen anderen het. We maken er 375 runs tegen Dosti, niet één scoort een centure maar meerderen komen tot een hoge score. Dat is de kracht van Punjab. Ons enige verlies was tegen VOC met lage totalen. Gelukkig gebeurde dat vroeg in het seizoen en kregen we een duidelijke wake up-call.” Vele jaren speelde Sulaiman Tariq met zijn broertje Luqman bij Excelsior’20. Hij werd volgens eigen zeggen niet op waarde geschat en speelde voornamelijk in het schaduwteam, overigens altijd een prima presterend team. Zeker naar zijn zin, maar de ontbrekende erkenning knaagde wel degelijk aan hem. Tussendoor een jaartje bij Sparta bracht hem uiteindelijk bij de club van zijn vader. Vanaf 2017 kwam Punjab met een toekomstplan en kampioen in de Topklasse worden leek een onhaalbare kaart.
Eenmaal uit de Hoofdklasse werden de plannen aangescherp. Punjab , dat trouwens geen enkele speler levert aan de nationale teams,heeft een brede selectie met enkele ware allrounders. 4 boers Zulfiquar, te weten Sikander, Saqib, Asad en Rehmat, hebben een belangrijke rol in het team van Sulaiman Tariq. Ook Stephan Myburgh lijkt rustiger te zijn geworden als opener.
Excelsior’20, nog steeds regerend landskampioen, staat op een 4e plaats en zet alles opzij om bij de bovenste 4 te eindigen. Het puntentotaal had waarschijnlijk een stuk hoger uitgevallen als niet 4 wedstrijden waren verregend. ,,Het team klikt nog te weinig,” aldus Excelsior’20-captain Tom Heggelman, ,,zo ook de opening van dit seizoen. Klopt alles zaterdag dan zijn wij in staat om Punjab te verslaan.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl