Cricketers Excelsior’20 houden HCC eronder

Schiedam – Excelsior’20 hield HCC verre van een groot totaal. Op 91 runs had De Groote Haegsche de battingbeurt gehad. Na een rammelend begin namen Tristan Stubbs en Shanti Shankar het heft in handen en was de winst na 27.2 overs binnen, 92 voor 4.
Excelsior’20-captain  vond, ondanks het lage totaal van HCC, dat er redelijk was gebowled en ook aardig was gefield. De Haagse gasten, gehandicapt door het ontbreken van Hidde Overdijk, konden niet loskomen. Aleen Daniel Trijzelaar kwam in de beginfase tot 20 runs. Pas in de lower order waren nummer 8 Ditmer Hennop (11) en nummer 9 Ollie Klaus (15) die nog in de dubbels kwamen. Umar Baker met 4 voor 20 in 10 en Rens van Troost met 2 voor 13 in 10 toonden klasse.Cricketwedstrijden met lage totalen kennen vaan een grillig verloop. De fieldende partij gooit alles in de strijd om snel aan wickets te komen en de opponent te laten twijfelen. HCC is de club bij uitstek die met appeals, geschreeuw en aanmoedigingen de batsmen op het verkeerde been te krijgen.
De geroutineerde spelers van Thurlede bleken werkelijk onder de indruk te raken. Tim Etman (6), Roel Verhagen (2), Lorenzo (0!!) en Joost Kroesen (0) werden zonder enige slag naar de kant verwezen. Bij een totaal van slechts 10 runs waren de eerste 4 (top)batsmen aan de beurt geweest. Met Tristan Stubbs kwam direct de hoop in de Schiedamse harten terug. Batten is voor hem plezier maken en dat laat hij op een geweldige manier zien. Hij moest geduldig zijn en samen met Shanti Sjankar het totaal opbouwenRisico werd gemeden door het tweetal en de target kwam al gauw in zicht.
Uiteraard sloeg Tristan Stubbs de winst binnen met een enorme 6, hoog en ver. De Zuid-Afrikaan bleef not out met 44 runs (2×4 en 3×6), Shanti Shankar volgde kort hierop met 35 ongeslagen runs. Excelsior’20 heeft zijn plekje in het linkerrijtje en spreekt iets harder de doelstelling uit dat eindigen bij de eerste 4 moet kunnen.

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl