Verzwakt VOC geen partij voor cricketers Excelsior’20

De overwinning van Topklasser Excelsior’20 op VOC stond eigenlijk van tevoren vast. Vanwege interlandverplichtingen ontbraken 3 spelers bij de Rotterdammers waaronder Seelaar en Edwards, een niet te repareren tekortkoming. Er mag ook gerust gesproken worden van competitievervalsing. VOC bracht eerst battend het totaal net beven de 100, 102 all out in 45.2 overs. De landskampioen 25.1 overs nodig om dat totaal te passeren, 103 voor 4. ,,Gewoon een goede overwinning,” sprak Excelsior’20-captain Tom Heggelman met een brede grijns, ,,van een sterk team. Natuurlijk was VOC flink verzwakt maar hun belangrijke bowlers deden wel mee.”
De eerst gebowlde bal van Niels Etman leverde meteen een wicket op. Ayaz Durrani ging gevangen en maakte de treurige toch naar de tassen. Nummer 2 Dirk Alexander had andere plannen , overleefde veel ploeggenoten en scoorde bijna de helft van het VOC-totaal, 46 runs. Door de kleine dubbels van Tim de Kok (11), Ranandas Upadyaya (10) en Pierce Fletcher was de schamele eindscore op 102 all out gekomen.De 7 ingezette bowlers verdeelden de wickets heel keurig.
Net als vorige week tegen HCC leek de opdracht voor de landskampioen  niet al te moeilijk. Ook nu sneuvelden dezelfde wickets weer en ook nu werden de 4 punten door Tristan Stubbs binnengesleept. Echter nadat Tim Etman eindelijk tot een score kwam (44), Roel Verhagen (4), Lorenzo Ingram (14) en Joost Kroesen (17) waren gesneuveld. Het met mate toegelaten publiek ging verlekkerd klaar zitten om de nu al geliefde Tristan Stubbs te aanschouwen. 2 vieren en 1 zes gaven een tikje prijs van wat hij voor een slagenarsenaal in huis heeft. Dus opnieuw konden Tristan Stubbs en Sanjit Shankar zegevierend naar de kant.
Drie komende weekends kan Excelsior’20 aan de bak. De competitie gaat verder en op de komende zondagen zullen de verregende wedstrijden worden ingehaald. Een zeer verstandige ingreep van de KNCB om het oneerlijke verloop van de competitie te stoppen.
Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl