Cricketers Excelsior’20 maken korte metten met VVV

Amsterdam – Topklasser Excelsior’20 heeft zich vanavond in de T20-competitie met het grootste gemak geplaatst voor de halve finale. In Amsterdam werd thuisploeg VVV compleet van het veld geveegd. Zaterdag vindt de loting plaats voor de halve finales die volgende week zaterdag op het complex van VCC in Voorburg worden gespeeld. Dat is de zelfde dag ook het decor van de finale. De andere ploegen in de eindstrijd zijn VOC, ACC en HBS.

Het duel bij VVV stond in schril contrast met de thuiswedstrijden op het sfeervolle sportpark Thurlede in Schiedam: een gesloten clubhuis, amper toeschouwers, constant dreigende regen en een sfeerloze entourage. Al vanaf het begin was duidelijk dat Excelsior’20 niet langer dan noodzakelijk op sportpark Oostzanerwerf wenste te verblijven. De Amsterdammers kwamen in hun twintig overs niet verder dan het schamele totaal van 74 runs.

Excelsior’20 had aan tien overs genoeg om het vervelende klusje te klaren. Opener Brenton Parchment kleunde de eerste bal direct voor vier maar moest op z’n tweede bal (gevangen) al weer naar de kant. Roel Verhagen (34 not out) en Lorenzo Ingram (38 not out) maakten daarna korte metten met de Amsterdamse aanval. Grote halen, snel thuis dachten ze en met onder andere enkele fraaie, torenhoge zessen ramden ze de overwinning binnen. In de tiende over was er nog één run nodig om de zege mee naar huis te nemen, maar Verhagen sloeg de bal voor zes de hoge binnen in. VVV deed niet eens meer moeite om de bal te gaan zoeken.

FOTOBIJSCHRIFT. Roel Verhagen (links) en Lorenzo Ingram gaan het veld af nadat ze voor Excelsior’20 de overwinning in huis hebben gehaald.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl